مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل

تحصیل در اتریش برای متقاضیان تحصیل نیازی به داشتن مدرکی دال بر دانش زبان آلمانی ندارد و این امکان برای افراد وجود دارد که در بدو ورود خود ابتدا به آموزش زبان بپردازند و پس از آنکه دانش زبان فرد به حد مورد نیاز رسید وارد دانشگاه می شود. این امر یکی از مزیت های اتریش نسبت به آلمان است. زیرا هنگامی که شما در حال اخذ مدرک زبان برای کشور مورد نظر هستید امکان تغییر قوانین وجود دارد. ولی اگر ابتدا پذیرش دانشگاه را اخذ نمایید و سپس دوره زبان را زیر نظر همان دانشگاه بگذرانید تغییر قوانین در وضعیت شما تغییری ایجاد نمیکند. این امر یکی از بزرگترین نگرانی های افراد را مرتفع خواهد نمود.

اگر شما در حال تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های سراسری هستید این امکان را دارید که واحد های درسی خود را به دانشگاه های اتریش انتقال دهید و مدرک تحصیلی خود را از اتریش اخذ نمایید.

از طرف دیگر اگر شما به هر دلیلی شرایط تحصیل در دانشگاه های دولتی اتریش را نداشته باشید باز هم ما گزینه ای برای شما داریم. شما میتوانید دانشگاه های خصوصی را برای تحصیل در اتریش انتخاب نمایید و به زبان انگلیسی در این دانشگاه ها به تحصیل بپردازید. تحصیل یکی از بهترین روش های مهاجرت به اتریش می باشد.

مزایا تحصیل در اتریش

  • عدم نیاز به مدرک زبان آلمانی ( درصورت اقدام برای کالج های زبان)
  • اجازه کار
  • امکان همراهی خانواده بعد از چند ماه
  • دانشگاه های رایگان
  • محیط و ساختار خوب آموزشی
  • امکان کار بعد از تحصیل
  • امکان تردد بدون محدودیت در حوزه شینگن
  • امکان تحصیل در بعضی از رشته ها به زبان انگلیسی

مهاجرت به اتریش از طریق ویزای کاری

از آنجایی که کشور اتریش از اعضای اتحادیه اروپا و عضو پیمان شنگن می باشد بسیاری از افراد تمایل به اخذ ویزای کار در اتریش را دارند. این کشور علاوه بر دستیابی به در آمدی بالا, به اقامت اتریش و در نهایت تابعیت این کشور نیز دست پیدا کنند. اگر شما مشغول به تحصیل در اروپا هستید و یا قبلا در اروپا تحصیل کرده اید شانس بسیار بالایی برای دریافت ویزای کار در اتریش دارید.

از چند روش در کشور اتریش می توان برای ویزای کار اقدام کرد :

  • در نوع اول فردی که تخصص داشته باشد می تواند اجازه کار و اقامت به مدت کمتر از یکسال را در کشور اتریش اخذ نماید. شرایط این نوع ویزا داشتن پیشنهاد شغلی، دعوتنامه از یک کارفرما در کشور اتریش و حداقل مدرک تحصیلی لیسانس می باشد.
  • برای این نوع ویزا نیاز است که کارفرما برای این شغل ۳ ماه در کشور اتریش و ۳ ماه در اتحادیه اروپا آگهی نماید و اگر فردی برای این شغل پیدا نشد برای جذب این فرد متخصص اقدام نماید که با توجه به این موارد شرایط اخذ این نوع ویزا بسیار دشوار است.
  • نوع دوم اخذ ویزای کاری به این طریق است که شما می توانید با ویزای تحصیلی وارد کشور اتریش شده و پس از آن به دنبال کار بوده و برای اخذ ویزای کار کشور اتریش اقدام کنید. لازم به ذکر است که دانشجویان در کشور اتریش به طور تمام وقت نمی توانند کار بکنند و با توجه به مقطع تحصیلی آنها مدت زمان مشخصی در هفته به طور پاره وقت اجازه کار دارند.
  • نوع دیگر اخذ ویزای کاری اتریش ویزای جستجوی کار در کشور اتریش می باشد که زمان آن ۶ ماهه است و فرد باید برای اخذ این نوع ویزا به امتیاز مطلوب برسد. از ۱۰۰ امتیاز متقاضی باید ۷۰ امتیاز را کسب نموده و پس از موافقت اداره کار اتریش با این نوع ویزا می تواند در کشور اتریش اقامت نماید.

نحوه امتیاز دهی در این نوع ویزا:

وضعیت تحصیلی فرد ( حداکثر ۴۰ امتیاز) : مدرک لیسانس و فوق لیسانس ۲۰ امتیاز ـ مدرک دکتری ۴۰ امتیاز

    • مدرک زبان انگلیسی یا المانی ( حداکثر ۱۰ امتیاز )
    • وضعیت سنی ( حداکثر ۲۰ امتیاز ) :  تا ۳۵ سال ۲۰ امتیاز ـ  تا ۴۰ سال ۱۵ امتیاز ـ  تا ۴۵ سال ۱۰ امتیاز
    • وضعیت شغلی ( حداکثر ۲۰ امتیاز ) : به ازای هر سال کار ۲ امتیاز
    • در صورت داشتن حداقل ۶ ماه سابقه کاری در کشور اتریش ۱۰ امتیاز به فرد اعطا می شود .
    • در صورت تحصیل فرد در کشور اتریش و داشتن مدرک لیسانس یا فوق لیسانس از این کشور ۱۰ امتیاز به فرد اعطا می شود .
    • فارغ التحصیلان رشته های فنی و کامپیوتر و علوم طبیعی ۳۰ امتیاز کسب می نمایند .
    • انجام کارهای تحقیقاتی و ثبت اختراع ۲۰ امتیاز به فرد می دهد .
    • حقوق سالانه بالا حداکثر ۲۰ امتیاز
    • افرادی که توانایی خاص یا تخصص ویژه دارند بدون داشتن پشنهاد شغلی از کشور اتریش می توانند با کسب امتیاز مطلوب به مدت ۶ ماه برای ویزای کار به کشور اتریش سفر کنند.  افرادی که مشغول به تحصیل در اروپا می باشند و یا مدرک تحصیلی از دانشگاه های اروپایی داشته باشند موقعیت بهتری برای کاریابی نسبت به افراد دیگر دارند ، فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور اتریش می توانند به راحتی کارت قرمز ـ سفید ـ قرمز اخذ نمایند و به کار مشغول شوند .
    • فرد پس از مدت ۴ سال کار در کشور اتریش و پرداخت مالیات خود می تواند اقامت دائم کشور اتریش را اخذ نماید.

مراحل اخذ اقامت اتریش

مراحل اخذ اقامت اتریش پس از ورود دانشجو به قرار زیر می باشد:

  1. مراجعه به شهرداری
  2. باز کردن حساب بانکی
  3. ثبت نام در دانشگاه جهت ادامه تحصیل یا دوره زبان آلمانی
  4. گرفتن بیمه
  5. اقدام جهت اخذ کارت اقامت شینگن یک ساله

این نکات را به یاد داشته باشید:

  1. پس از ورود به کشور اتریش ابتدا باید خود را به شهرداری منطقه معرفی نمایید و نامه (Meldezettel) را از شهرداری دریافت نمایید. وجود این نامه جهت اقدامات بعدی الزامی است و مهمترین مدارک لازم در اتریش است که طبق قانون فرد تا ۳ روز پس از ورود به کشور یا جابجایی منزل باید اطلاعات آدرس محل سکونتش را به شهرداری (Magistrat) اعلام کند.
  2. طبق قانون پلیس مجاز است کسانی که بدون این برگه زندگی میکنند را بازداشت کند. برای ثبت آدرس محل سکونت خود در شهرداری محل, نیاز به تاییدیه محل سکونت دارید. این برگه تاییدیه یا از طرف صاحبخانه, یا مدیریت خوابگاه دانشجویی در اختیار شما قرار میگیرد.
  3. سپس با در اختیار داشتن برگه صادره از طرف شهرداری جهت باز کردن حساب دانشجویی باید به یکی از شعب بانکهای مختلف اتریش مراجعه نمایید و بعد از افتتاح حساب باید جهت ثبت نام به دانشگاه مراجعه نمایید. که با در دست داشتن پذیرش قطعی یا مشروط، یک قطعه عکس و گذرنامه با مراجعه بین ساعات ۸:۳۰ تا ۱۲:۰۰ ظهر به (Sekreteriat) دانشگاه صورت میگیرد.
  4. دانشجویانی که دانش زبان آلمانی کافی برای تحصیل ندارند به صورت غیر رسمی (Ausserordentlic) ثبت نام میکنند و نیازی به پرداخت شهریه دانشگاه ندارند. اما در همان روز قبض پرداخت شهریه کلاس زبان را از دانشگاه دریافت و به موسسه زبان موردنظر ارجاع داده میشوند ( شهریه کلاس زبان ۳۸۰ تا ۴۵۰ یورو در ماه است).
  5. تمامی قبض ها باید بوسیله حساب بانکی پرداخت شود. لذا باز کردن حساب بانکی در مراحل اولیه بسیار مهم است.

  6. پس از ثبت نام در کلاس زبان، با در دست داشتن برگه گواهی ثبت نام کلاس زبان، گواهی ثبت نام در دانشگاه، گواهی محل سکونت و در دست داشتن کارت بانکی، دانشجو باید به اداره بیمه مرکزی مراجعه کرده و درخواست بیمه دانشجویی دهد. کارت بیمه چند هفته بعد از طریق پست به آدرس مندرج در گواهی محل سکونت فرستاده میشود.
  7. از آنجا که معمولا دانشجویان ایرانی ویزای ۴ ماهه «مخصوص اتریش» از ایران دریافت میکنند ( ویزای نوع D که دانشجو مجاز به خروج از اتریش و ورود به محدوده شینگن نیست) اقدام بعدی گرفتن کارت اقامت یکساله ( معتبر در تمام اروپای مشترک) است. گرفتن این کارت منوط به در دست داشتن گواهی بیمه, ثبت نام دانشگاه, ثبت نام کلاس زبان برای دانشجویان غیر رسمی, برگه محل سکونت و برگه تایید موجودی در حساب بانکی به مبلغ: برای افراد زیر ۲۴ سال ۳۸۰۰ یورو و برای بیش از ۲۴ سال ۶۸۰۰ یورو است. ( این مبلغ ممکن است سالانه اندکی تغییر کند)

در تمام مراحل بالا، تنها کارت شناسایی معتبر، گذرنامه ایرانی دانشجو است و هیچ مدرک عکس دار دیگری اعتبار ندارد. لذا در دست داشتن گذرنامه در تمام مراحل الزامی است.

انواع اقامت در اتریش

مانند دیگر کشورها در اتریش هم میتوان به دو صورت دائمی و موقت اقامت داشت.

شرایط مختلف برای اخذ اقامت دائم:

الف) ابتدا اقامت به مدت ۱۸ ماه میباشد و برای این متقاضیان اجازه کار درصورت ارتباط با تخصصشان وجود دارد.

ب) اقامتی با عدم وجود محدودیت در ساعت کار اتریش.

پ) با محدودیت زمانی و مناسب برای کسانی که برای بازدید از خانواده و آشنایان میروند.

اقامت موقت در اتریش:

الف) افرادی بصورت موقت از طرف کارفرماها برای کار به مکانهای مختلف میروند و شرط اجازه ی کار در اتریش نیز ضروری است.

ب) افرادی که از طرف کارفرماها به اتریش میروند که  ویزای آنها شش ماه است.

پ) افرادی که خودشان بصورت مستقل مشغول بکار میشوند، ویزای آنها نیز شش ماهه است که پس از اخذ مدارک مربوطه تمدید میکنند.

ت) هنرمندانی که بصورت موقت به اتریش مسافرت میکنند، آنها نیازی به ضمانت نامه ی مالی ندارند، اما اگر هنرمند وابسته به شرکت یا سازمانی باشد و قصد ادامه ی کار داشته باشد باید مجوزهای لازم را اخذ کنند.

ث) درشرایطی برای افراد استثنائی میتوان ویزای موقت را اخذ کرد، کار آنها در لیست کارهای رایج برای توابع خارجی در اتریش نیامده است.

ج)درصورت وجود مجوزهای رسمی از سازمان ها افراد میتوانند برای تحقیق و پژوهش بصورت موقت ویزای اتریش را دریافت کنند.

شرایط کار در اتریش با کارت قرمز-سفید-قرمز:

کشور اتریش طرح مهاجرتی با عنوان کارت قرمز-سفید-قرمز برای کار دارد. هدف این طرح سهولت مهاجرت برای افراد با تخصص و کارایی بالا می باشد.

چه کسانی واجد شرایط برای گرفتن کارت قرمز-سفید-قرمز هستند؟

  • افراد با تخصص بالا (این افراد میتوانند به هدف پیدا کردن شغل برای ویزای ۶ ماهه اقدام کنند. البته این امر در صورتی امکان پذیر است که حداقل ۷۰ امتیاز از کل ۱۰۰ امتیاز را متقاضی دریافت کند. این امتیاز با توجه به تخصص ها و مهارت های ویژه ، تجربه کاری، میزان تسلط به زبان ، سن و تحصیل در اتریش به متقاضی داده می شود.)
  • افراد توانا در مشاغلی که کمبود متخصص دارند.(این گروه از افراد باید حداقل ۵۰ امتیاز از ۷۵ امتیاز کلی را دریافت کند. این امتیاز با توجه به تخصص، تجربه کاری در تخصص مورد نظر، میزان تسلط به زبان و سن به متقاضی داده میشود.)

مشاغلی که جز این دسته در سال ۲۰۱۵ لحاظ شده در لیست زیر آمده است:

  • Milling machinists
  • Black toppers
  • Metal turners
  • Agricultural equipment engineers
  • Roofers
  • Technicians with a higher level of training (engineer) for mechanical engineering
  • Technicians with a higher level of training (engineer) for power engineering technology
  • Welders, cutting torch operators
  • Tool makers, die makers, and die-cut makers
  • Specialty tinsmiths
  • Power engineers
  • Graduate nurses who started with their complementary training in Austria in 2014 at the latest and have completed it at the time of application. Persons who have not yet received the relevant nostrification decision by the Austrian authorities are not covered.
  • مشاغل کلیدی دیگر
  • فارغ التحصیلان از دانشگاه ها و کالج های آموزش عالی اتریش
  • افراد در مشاغل آزاد کلیدی