مهاجرت و اقامت در کشور سوئد

کشور سوئد یکی از بهترین کشورها برای اقامت و زندگی خانواده هاست. ویزای سوئد برای دانشجو و همراه وی همزمان صادر می گردد. در ادامه انواع روش های مهاجرت و اقامت در کشور سوئد را خواهید خواند.

 

روشهای مهاجرت به سوئد

با توجه به رفاه اجتماعی بالا و ثبات اقتصادی سوئد در خواست مهاجرت و اخذ اقامت در سوئد از ۲۰۰۸ بسیار زیاد گردیده به همین منظور در ادامه مطالب روشهای مهاجرت به سوئد عنوان گردیده است.

۱- ادامه تحصیل

۲- ویزای کار

۳- ازدواج یا هم خانه

مهاجرت به سوئد از طریق ادامه تحصیل

یکی از اصلی ترین روش ها جهت مهاجرت و اقامت در کشور سوئد از طریق ادامه تحصیل در سوئد می باشد که در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس امکان پذیر می باشد. در مقطع دکتری با توجه به شرایط جدید کشورهای اسکاندیناوی تنها برای دانشجویانی که درحوزه اروپا تحصیل کرده باشند امکان اخذ پذیرش مقدور می باشد.

مهاجرت به سوئد از طریق ویزای کار

یکی از راههای مهاجرت به سوئد، از طریق ویزای کار می باشد، که دو روش وجود دارد:

روش اول: شما در استخدام یک کارفرما قرار بگیرید.

روش دوم: شما خود به عنوان کارفرما سرمایه گذاری نماید.

روش اول زمانی است که شما در استخدام یک کارفرما قرار دارید. در این روش پس از دریافت فرصت شغلی و ارائه آن به اداره مهاجرت پس از تصمیم گیری کارت اقامت دوساله برای شما و خانواده صادر میگردد. در انتهای این مدت چنانچه مالیات خود را پرداخت نموده باشید دوباره به مدت دوسال دیگر اقامت شما تمدید میگردد. در نهایت پس از گذشت این چهار سال میتوانید در خواست اقامت دهید.

روش دوم زمانی است که شما خود به عنوان کارفرما ثبت شرکت کرده و مشغول به فعالیت میگردید. در این روش کارت اقامت دوساله دریافت می نمایید و در انتهای دو سال در صورت نداشتن منع قانونی و پرداخت مالیات از درآمد شغل خود میتوانید در خواست اقامت دائم نماید.

دقت داشته باشید در تمام طول مدت اقامت موقت کاری از تمام خدمات شهروندی مانند خدمات درمانی و تحصیل رایگان اعضای خانواده برخوردار خواهید بود .

ولی در کل برای ورود به پروسه کاری باید از داخل سوئد اقدام نماید. به همین منظور بهتر است از طریق ویزای دانشجویی وارد کشور سوئد گردید و پس از گذراندن ۳۰ واحد (یک ترم) درخواست ویزای کاری نماید.

راحت ترین روش جهت کسب ویزای دانشجویی از طریق پذیرش دوره زبان انگلیسی در سوئد می باشد.

 

دریافت اقامت سوئد از طریق سرمایه گذاری

دریافت اقامت سوئد از طریق:

۱) تاسیس شرکت

۲) خرید شرکت

قبل از تصمیم گیری درخصوص یک انتخاب باید دانست که شباهت ها و تفاوت های دو روش در چیست و هر روش چه نقاط قوت و ضعفی دارد و درنهایت کدام متد با توجه به شرایط خاص شما بهتر خواهد بود.

شباهت ها:

در هر دو روش یک کارت اقامت ۲ ساله خویش فرمایی صادر خواهد شد و پس از آن قادر به درخواست اقامت دائم هستید.

در هر دو روش باید قبل از ارائه درخواست به اداره مهاجرت شرکت شما فعال باشد.

در هر دو روش همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال شما قادر به درخواست همزمان اقامت ۲ ساله سوئد خواهند بود.

در هر دو روش مجاز نیستید در شرکت دیگری کارمند شوید.

در هر دو روش نیاز به گواهی بانکی و اثبات توانایی مالی برای ۲ سال زندگی در سوئد برای خود و خانواده خود را دارید.

در هر دو روش سوابق کاری شما مهم است.

تفاوت ها :

دریافت اقامت سوئد از طریق تاسیس شرکت چه شرایطی دارد؟

در سوئد ۳ نوع شرکت وجود دارد که بسته به شرایط شما یکی از آنها برای شما ثبت خواهد شد. سپس  با توجه به کاری که می خواهید با آن شرکت انجام دهید موضوع شرکت مشخص می شود. بعد از آن باید طرح کسب وکار (business plan) مد نظر شما آماده گردد و می بایست یک طرح  قابل انجام و سودده باشد.

درقدم بعدی شرکت را فعال می کنید. فعالیت شرکت به معنی داشتن حساب بانکی، انجام فعالیت اقتصادی و پرداخت مالیات می باشد. در واقع تمام امور شرکت شما باید مشخص و قانونی باشد که اداره مهاجرت به این نتیجه برسد که حضور شما برای دوام گسترش فعالیت اقتصادی این شرکت لازم است. البته فراموش نشود که برای ایرانی ها متاسفانه به سختی حساب بیزنسی باز می کنند. اما میتوان شرایطی ایجاد کرد که لازمه فعال بودن شرکت، داشتن حساب بانکی سوئد نباشد!

هرچند در بعضی پرونده ها اداره مهاجرت بر اساس اسناد و مدارک به صاحب یک شرکت غیر فعال اقامت میدهد و فرصتی برای او به منظور فعال نمودن شرکت ایجاد می کند ولی در واقع اداره مهاجرت به افرادی که دقیقا می دانند چه می کنند و دارای تجارت فعال می باشند، اقامت می دهد.

چطور شرکت را در سوئد فعال کنیم؟

بسته به نوع شرکت این امر بسیار متفاوت می باشد. ما به شما حسابدارانی را که مسئولیت حسابرسی شرکتهای سوئدی را دارند معرفی خواهیم کرد که در این امر می توانید از آنها بهره ببرید.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ اقامت :

  • اسناد ثبت شرکت
  • طرح کسب وکار
  • چارت و نمودار اقتصادی هزینه ها و …. دوسال اول به منظور اثبات پیشرفت آینده شرکت
  • مدارک شغلی زندگی فعلی متقاضی
  • گواهی بانک نشان دهنده توانایی مالی متقاضی برای حداقل ۲ سال زندگی در سوئد ۰۰۰ ۰۰۰ ۲۰۰ تومان ( خانواده ۴ نفره)
  • گواهی بانک دال بر دارایی جهت راه اندازی شرکت حداقل ۰۰۰ ۰۰۰ ۳۸۰ تومان
  • مدارک هویتی شامل پاسپورت، شناسنامه و سند ازدواج
  • پرداخت هزینه اپلیکیشن

درحال حاضر شرایطی محیا شده است که کل مراحل اپلای کردن بصورت آنلاین قابل انجام است.

پروسه پاسخ گویی معمولا از ۴ ماه تا ۱۲ ماه خواهد بود. هر چقدر سرمایه بیشتر و اسناد قویتر باشد زمان کوتاهتر است.

سرمایه های بالای یک میلیارد تومان حتی در بازه کمتر از ۴ ماه پاسخ مثبت خواهند گرفت.

 

دریافت اقامت سوئد از طریق خرید شرکت :

در این روش شما یک تجارت آماده و فعال و در حال کار را خریداری می کنید و پس از آن مسئولیت گرداندن آن تجارت و همه مسائل آن به عهده شماست.

از نکات مثبت اینکه شما بلافاصله پس از سرمایه گذاری دارای درآمد روزانه خواهید بود و مبلغ سرمایه گذاری را ظرف کمتر از دو سال بدست خواهید آورد. چونکه تجارت شما در حال اجرا است، کیس شما بسیار سریعتر رسیدگی میگردد.

اما توجه به این نکته نیز ضروری است. در خرید یک تجارت، متقاضی، مالکیت آن ملک تجاری را نمی خرد، در واقع املاک تجاری در سوئد به شکل اجاره ای است و با توجه به موقعیت، اجاره ماهانه آن ملک می تواند مبلغ زیادی باشد. در خرید تجارت، متقاضی فقط حق صندوق آن کسب و کار و تجهیزات داخل آن را خریده است.

در این شرایط اگر متقاضی برنامه دقیق برای گرداندن آن تجارت داشته باشد و تا حدودی بر انجام کار مسلط باشد به شکلی بسیار خوب آن تجارت گردانده خواهد شد. اما اگر شخص متقاضی در آن تجارت خاص نابلد باشد و برنامه ای برای گرداندن آن مکان در ذهن نداشته باشد تمامی مشتریان آنجا را از دست خواهد داد و حتی مبلغ اجاره ماهانه را هم از دست خواهد داد. در واقع یک بیزنس خوب و فعال را تبدیل به یک مکان ورشکسته بدون مشتری می کند.

شرایط تمدید اقامت کاری در سوئد

چنانچه شما موفق به اخذ اقامت کاری سوئد شده اید و متقاضی تغییر شغل و یا کار فرما هستید، حتما مطالب زیر را مطالعه فرماید تا در روند اخذ اقامت سوئد و فرایند مهاجرت به سوئد خللی ایجاد نشود.

همانگونه که در جریان هستید اولین کارت اقامت کاری که صادر میگردد تا ۲ سال اعتبار دارد. چنانچه در این مدت تغییر کارفرما داشته باشید باید در خواست مجدد جهت اجازه کار بدهید. دقت نمایید قبل از شروع به کار، حتما کارفرما باید در سوئد و کشورهای اتحادیه اروپا و کشورهای همکاری اقتصادی اروپا و سوئیس، آگهی کرده باشد.

اگر بعد از ۲ سال کارفرمای شما عوض شود، تا زمانیکه درهمان رشته کارمی کنید می توانید بدون درخواست مجدد اجازه کار کارفرما را عوض کنید. اگر کار جدیدتان به مفهوم تغییر شغل باشد بایستی درخواست جدیدی بدهید.

شرایط کار در کشور سوئد

در حال حاضر شرایط کار کشور سوئد برای دانشجویان (با اجازه ۲۰ ساعت در هفته) و برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها (در صورت یافتن کارفرمای متقاضی) فراهم می باشد و در صورتی که تسلط به زبان سوئدی نیز داشته باشید از امتیاز خوبی در این رابطه برخوردار خواهید شد. بنابراین چنانچه قصد اقامت در سوئد، کار و مهاجرت به سوئد را دارید پیشنهاد می شود از حالا اقدام به فراگیری زبان سوئدی نمایید.

 

کار در حین تحصیل

 دانشجویانی که دارای ویزای تحصیلی می باشند مجاز به کار در حین تحصیل میباشند.

دانشجویانی که خارج از اتحادیه اروپا سوئد را برای تحصیل  انتخاب می کنند، دارای اجازهٔ کار قانونی‌ به میزان ۲۰ ساعت در هفته می باشند. همچنین دانشجویان در صورت پیدا کردن کار دائمی پس از فارغ‌التحصیلی و یا در حین تحصیل می توانند با ارائه درخواست به ادارهٔ مهاجرت سوئد ویزای تحصیلی‌ را به ویزای کاری تبدیل نمایند. در این حالت دانشجویان پس از ۴ سال کار کردن و با شرط حفظ موقعیت شغلی‌ میتوانند جهت دریافت اقامت دائم سوئد اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که بدون دانش زبان سوئدی پیدا کردن کار دانشجویی سخت خواهد بود، اما دانشجویان منع قانونی در این خصوص ندارند. جهت تسهیل در ورود دانشجویان به جامعه سوئدی، دانشگاه های سوئد اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی زبان سوئدی در محل مجتمع آموزشی بصورت رایگان نموده اند. مهاجرت و اقامت در کشور سوئد از راه تحصیل می تواند بهترین روش باشد.

 

موقعیت های شغلی پس از فارغ التحصیلی در سوئد:

در دسامبر ۲۰۰۸، کشور سوئد با تصویب قوانین مهاجرت کاری، ورود نیروهای کار به سوئد را تسهیل نمود. با تصویب این قوانین جدید، شرایط انعطاف پذیر لازم و کافی برای کارفرمایان و کارکنان فراهم آمده است. برای کارفرمایان، در حل حاضر استخدام نیروی کاری خارجی در حرفه هایی که کمبود آنها در کشور سوئد واضح بوده به سادگی صورت می گیرد. همچنین این پروسه با بهره مندی از سیستم خدمات اینترنتی اقدام جهت اخذ ویزای کاری، برای نیروهای کاری بالقوه تسهیل شده است.

شرایط کار دانشجویی در سوئد

در حال حاضر شرایط کار کشور سوئد برای دانشجویان و همراهان (با اجازه ۲۰ ساعت در هفته) و فارغ التحصیلان دانشگاه ها میسر می باشد و در صورتی که تسلط به زبان سوئدی نیز داشته باشید از امتیاز خوبی در این رابطه برخوردار خواهید شد.

در حال حاضر عملی ترین روش اخذ پذیرش دانشجویی، مهاجرت و اقامت در کشور سوئد از طریق ادامه تحصیل در دوره زبان انگلیسی در سوئد میباشد.

 

در ادامه میتوانید فیلم ارسالی یکی از دانشجویانی که توسط موسسه برای دوره زبان در سوئد اعزام شده است ببینید. توضیحاتی درمورد بعد از پیاده شدن از هواپیما در دانمارک و عزیمت به سوئد: