راهنمای جامع آزمون PTE
آزمون PTE یکی از آزمون های پیشرفته زبان انگلیسی مانند IELTS و TOEFL است که از اعتبار بالای جهانی برخوردار بوده و نکته حائز اهمیت این است که تقریبا مورد قبول اکثر کشورهای دنیا برای مهاجرت و ادامه تحصیل می باشد و متقاضیان علاقمند به مهاجرت به کشورهای اروپایی و همچنین به طور ویژه برای مهاجرت به استرالیا می توانند از این آزمون استفاده کنند.
آزمون PTE اولین بار در سال 1982 توسط پیرسون (Pearson Language Test of English) به صورت چند دوره آزمایشی در دانشگاه لندن برگزار شد و همان زمان بود که به عنوان رقیب جدیدی برای آیلتس و تافل معرفی شد. این روز ها نیز قطعا نام این آزمون به گوشتان خورده و در نتیجه اعتبار این آزمون روز به روز در حال افزایش است. نکته ای که این آزمون را بیش از پیش معتبر کرده، به رسمیت شناخته شدن آن توسط بسیاری از مراکز آموزشی برتر دنیاست. آزمون PTE به صورت کامپیوتری بوده و ساختار سوالات آن با آیلتس متفاوت است.آزمون PTE در نمایندگیهای معتبر موسسه Pearson در سراسر دنیا برگزار میشود اما با توجه به نبود نمایندگی رسمی این موسسه در ایران، برای شرکت در آزمون باید به کشور دیگری سفر کنید. از جمله کشور های محبوب تر و نزدیکتر برای زبان آموزان ایرانی متقاضی شرکت در آزمون PTE، میتوان به ترکیه، جمهوری آذربایجان و یا امارات متحده عربی اشاره کرد.
یکی از دلایل محبوبیت این آزمون در بین متقاضیان ،آسان تر بودن آن نسبت به آزمون های آیلتس و تافل می باشد. البته بعضی کشور ها هنوز این آزمون را به رسمیت نمی شناسند. لطفا در نظر داشته باشید که قبل از اقدام برای شرکت در این آزمون حتما از امکان پذیرش آن توسط کشور یا دانشگاه مقصد خود اطمینان حاصل فرمایید. اگرچه در حال حاضر پی تی ای جزو معتبر ترین آزمون هاست اما با این حال ممکن است در برخی کشور ها مورد پذیرش نباشد.
برای اطمینان از اینکه آیا دانشگاه مورد نظرتان نتیجه این آزمون را قبول دارد یا خیر می توانید به سایت آزمون مراجعه کنید. اما بازهم بهتر است علاوه بر این لیست سایت دانشگاه خودرا نیز چک کنید تا مطمئن شوید.لینک وبسایت رسمی پیرسون می تواند اطلاعات شما را در رابطه با این آزمون و یا نحوه ی ثبت نام در آن کامل کند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع آزمون GRE
از مزایای مهم این آزمون نسبت به آزمون های دیگر می توان به سرعت بالای ارسال نتایج آن به متقاضی اشاره کرد. در حالیکه برای مثال در آزمون آیلتس ارسال نتیجه حدود 13 روز زمان می برد، در آزمون PTE تنها 5 روز کاری زمان لازم است تا نتایج فرستاده شوند. اما وجه اشتراک آن با آزمون هایی نظیر آیلتس و تافل در چند سطحی بودن آن است.
هزینه این آزمون بین 150 تا 220 دلار متغیر است که این تفاوت به کشور آزمون گیرنده بستگی دارد
دلیل افزایش بسیار زیاد طرفداران این آزمون در ایران در طی چند سال اخیر به این خاطر است که حدود 3 الی 4 سال پیش اداره ی مهاجرت استرالیا اعلام کرد که علاوه بر آزمون آیلتس این آزمون را نیز قبول می کند و از آنجاییکه این آزمون به مراتب از آیلتس راحت تر است افراد زیادی از آن تاریخ به بعد برای مهاجرت به استرالیا تنها از این آزمون استفاده کردند. اما توجه داشته باشید که اگر قصد مهاجرت به کشور کانادا را دارید این آزمون را فراموش کنید چون مورد قبول این کشور نیست.همانطور که می دانید یکی از دغدغه های همیشگی متقاضیانی که قصد مهاجرت دارند دریافت نمره قابل قبول در مدرک زبان می باشد. اگر قصد اخذ ویزا از طریق تخصص در کشور استرالیا را دارید که شامل ویزا های مهارت با نام های ویزای 189، 190 و 489 می باشد باید در نظر داشته باشید که این موارد نیاز به نمره ی بالایی در هر مهارت آزمون آیلتس دارند.
کسب این نمره از آزمون دشواری مانند آیلتس بسیار سخت خواهد بود. اینجاست که اهمیت آزمون PTE بیش از پیش نمایان می شود. میتوان گفت اکثر افراد در کسب حداقل نمره ی بخش writing آیلتس به مشکل می خورند و حتی با وجود این که به دفعات در آزمون شرکت می کنند به نمره دلخواه نمیرسند. با توجه به مطالب بالا اکثر داوطلبان برای مهاجرت به استرالیا از آزمون PTE استفاده کرده و موفق نیز بودند. در این آزمون همه مهارتها توسط کامپیوتر تصحیح میشوند که همین مساله باعث پیوستگی و همینطور عادلانه بودن این نوع آزمون شده است.اما کماکان برگزار نشدن این آزمون در ایران از نکات منفی آن به شمار می رود. دیگر عیب این آزمون این است که پیشینه ی زیادی ندارد در نتیجه مدرسین مجرب و کار بلد در این زمینه و همچنین منابع کارآمد نیز کمتر پیدا می شود.
آزمون پی تی ای 3 نوع مختلف دارد که هر هفته نیز برگزار می شود:
- آکادمیک (Academic PTE)
- عمومی (General PTE)
- کودکان و نوجوانان (Young Learners PTE)
این سه نوع آزمون هر کدام کاربرد خاص خود و جداگانه ای دارند که متقاضیان با توجه به نیازشان انتخاب می کنند. حال به بررسی هرکدام از این آزمون ها می پردازیم:
1. آکادمیک (Academic PTE):
بخش اول: در این بخش موضوع اصلی نوشتن و صحبت کردن (WRITING & SPEAKING) است که 77 تا 93 دقیقه زمان دارد و شامل بخشهای معرفی شخصی، توصیف تصویر ، خواندن با صدای بلند، تکرار جمله و خلاصه کردن متن در حد تقریبا یک جمله است.
بخش دوم: این بخش که 31 تا 40 دقیقه زمان دارد مختص خواندن (READING) است و سوالات این بخش پر کردن جاهای خالی ،چند گزینهای و چیدن پاراگراف است.
بخش سوم: این بخش نیز شنیدن (LISTENING) است که دارای سوالات چند گزینهای، پر کردن جای خالی، مشخص کردن کلمات نادرست و خلاصه کردن یک بخش شنیداری می باشد.
2. عمومی (General PTE):
بخش اول: این بخش اصطلاحا بخش نگارش بوده که مهارت های Listening , Reading, Comprehension Writing را بررسی می کند.
بخش دوم: این بخش SPEAKING یا همان صحبت کردن است که توسط یک بازرس ارزیابی می شوید.
3. کودکان و نوجوانان (Young Learners PTE):
تمایز شاخص درباره ی این آزمون این است که PTE یکی از جذاب ترین آزمون های زبان برای کودکان و نوجوانان 6 تا 13 سال است و در چهار سطح بسیار جذاب طراحی شده است. طراحی آزمون به صورتی است که ماجراهای یک خانواده انگلیسی را در قالب سرگرمی توصیف می کند و تنوع اتفاقات و شخصیت ها باعث لذت بردن کودکان از آزمون می شود. تاکید بیشتر این نوع آزمون مهارت استفاده از زبان در موقعیت های مختلف است نه واژگان یا موارد مشابه.
بخش اول : صحبت کردن و نوشتن (Speaking & Writing)
زمان پاسخگویی بین 77 تا 93 دقیقه است و از موارد زیر تشکیل شده:
- معرفی شخصی : Personal Introduction
- تکرار جمله : Repeat Sentence
- تکرار یک لکچر : Retell Lecture
- خواندن با صدای بلند : read Aloud
- توصیف تصویر : Describe Image
- خلاصه کردن متن (یک جمله یا یک پاراگراف) : Summarize written text
- جواب به سوالات کوتاه : Answer short question
- مقاله: Essay
بخش دوم : خواندن (Reading)
این بخش شامل موارد پایین می شود و بین 31 تا 40 دقیقه زمان پاسخگویی دارد.
- قسمت های چند گزینهای و تکجوابی : Multiple choice, Chose one answer
- پر کردن جاهای خالی در متن : Fill in the blanks
- قسمت های چند گزینهای با چند جواب درست : Multiple choice, Chose multiple answers
- مرتب کردن پاراگرافها : Reorder paragraphs
در این لحظه به طور اختیاری ۱0 دقیقه برای استراحت خواهید داشت.
بخش سوم : گوش کردن (Listening)
بخش لیسنینگ 45 تا 57 دقیقه زمان می برد و شامل موارد زیر می شود:
- خلاصه کردن یک بخش که به صورت اسپیکینگ می باشد : Summarize spoken text
- سوالات چند گزینهای : Multiple choice, Chose multiple answers
- پر کردن جای خالی : Fill in the blanks
- مشخص کردن یک خلاصه درست : Highlight correct summary
- مشخص کردن کلمات نادرست : Select missing word
- چند گزینهای، چند جوابی : Multiple choice, Chose multiple answers
- نوشتن املای کلمات : Write dictation
افرادی که تمایل به مهاجرت به استرالیا را دارند و در هر مهارت به حداقل نمره ی 7 آیلتس نیاز دارند میتوانند به جای آیلتس در آزمون PTE شرکت کنند. معادل نمره ۷ در چهار مهارت آیلتس نمره ۶۵ در آزمون PTE می باشد و طبق تجربیات متقاضیان قبلی کسب نمره 65 PTE به مراتب از نمره 7 آیلتس راحتتر است. در واقع قسمت اصلی که در سهولت پی تی ای نقش دارد WRITING می باشد. بخش WRITING آیلتس همیشه جزو سختترین قسمت های این آزمون بوده و اخیرا با توجه به ازدیاد شرکت کنندگان سختتر نیز شده. بیشتر افراد مجبور هستند دفعات متعددی در این آزمون شرکت کنند تا بلکه بلاخره بتوانند نمره 7 را کسب کنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع آزمون GMAT
نحوه ی پخش نمره در PTE :
در این آزمون برای هر بخش Speaking، Writing، Listening، Reading نمره ای از 10 تا 90 در نظر گرفته شده است. به این ترتیب نتیجه ی نهایی نیز در همین بازه خواهد بود.
- نکته قابل توجه این است که گستره پذیرش نمره آزمون PTE، همخوانی بسیار زیادی با آیلتس دارد، به عبارت دیگر در فرایند اخذ پذیرش میتوان تنها با جایگزین کردن PTE به جای آیلتس بقیه روند پذیرش را ادامه داد. اینکار بسیار زیاد اتفاق میفتد چون عموما دانشجویان نمره ی دلخواه خود را در بار اول از PTE دریافت می کنند.
- مهمترین تفاوت آزمون PTE با آیلتس در چگونگی تصحیح آزمون می باشد. با توجه به اینکه آزمون آیلتس توسط مصحح صحیح می شود در نتیجه نظر شخصی فرد بسیار تاثیر گذار خواهد بود و ممکن است خطای انسانی رخ دهد. اما از سوی دیگر آزمون PTE یک آزمون کاملاً کامپیوتری است و به این ترتیب معیارهای سنجش آن تحت تاثیر عوامل و خطای انسانی قرار نمی گیرد. از این نظر این آزمون مشابه تافل می باشد اما در محتوای کلی تفاوت های زیادی بین این دو نیز وجود خواهد داشت.
- نکته مثبت دیگر این آزمون این است که تعداد دفعات برگزاری آزمون بسیار زیاد است به طوریکه قدرت انتخاب شما برای شرکت در آزمون در یک تاریخ مشخص بسیار بالاست. اما شرکت در اسرع وقت همیشه به داوطلبان توصیه ی شود.
همانطور که در بالا نیز گفته شد آزمون PTE منابع گسترده ای جهت مطالعه ندارد. برخلاف آزمون تافل و IELTS که آنقدر تنوع منابع زیاد است که عموما متقاضی نمی تواند تصمیم بگیرد کدام موارد را مطالعه کند. در واقع منابع PTE به یکسری نمونه سوال که در خود وبسایت قرار دارد محدود می شود و شایان ذکر است که به طور کلی دانش زبانی شما با منابع مشابه برای آزمون های دیگر نیز پیشرفت خواهد کرد. طبق اعلام خود سایت این آزمون، تنها با مطالعه ی همان منابع موجود در وب سایت نیز می توانید خود را برای شرکت در آزمون آماده کرده و نتیجه دلخواه را کسب کنید.برگزار نشدن این آزمون در ایران و همچنین مورد قبول نبودن آن در سراسر دنیا همواره از نقوص PTE به شمار می رفت اما اخیرا این روند در حال بهبود است.
جهت ثبت نام در آزمون PTE نیز مشابه آزمون های دیگر، لازم است ابتدا در وب سایت رسمی آزمون حساب کاربری مخصوص به خود را تشکیل داده و مراحل را به ترتیب طی کنید و همچنین با انتخاب تاریخ و مرکز آزمون تقریبا روند ثبت نامتان را تکمیل کنید. .
توجه داشته باشید که در هنگام ایجاد حساب کاربری در سایت رسمی آزمون اطلاعات هویتی خود مانند نام، نام خانوادگی و تاریخ تولد را دقیقا مطابق با گذرنامه خود وارد نمایید، چون این بخش به هیچ عنوان قابل تغییر نخواهد بود و اگر اطلاعات وارد شده با گذرنامه ی شما مطابقت نداشته باشد در ادامه برایتان مشکل ساز خواهد شد. درصورتی که هنوز گذرنامه ندارید باید دقت کنید که اطلاعات را به گونهای وارد نمایید که بعداً بتوانید مطابق این اطلاعات، جهت دریافت گذرنامه اقدام فرمایید.
ثبت ديدگاه