ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه شما میشود و نشان میدهد كه یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری، درخواست شما مبنی بر ورود به كشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است كه شما دارای شرایطی هستید كه برای هدفی خاص به آن كشور وارد میشوید.
انواع ویزا برای کشورهای اروپایی و آمریکا به صورت زیر است:
انواع ویزا شنگن
ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود :
ویزای نوع A:
ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.
ویزای نوع B:
ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.
ویزای نوع C:
ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.
ویزای نوع D:
ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان از آن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال، بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.
توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید. درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.
داشتن ویزای شنگن لزوما به معنی تضمینی جهت ورود به محدوده شنگن نیست. یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند.
مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.
راه های اخذ ویزای شنگن
برای اخذ ویزای شنگن راههای مختلفی وجود دارد. ساده ترین راه اقدام از طریق تور مسافرتی و اخذ ویزای نوع C می باشد. البته باید برای اخذ آن پرینت حساب بانکی، پرینت آخرین فیش حقوقی، چک بانکی در وجه آژانس و یا سند ملکی به نام خودتان را از قبل آماده کنید تا ضمانت برگشتتان از سفر باشد. راههای دیگر، دریافت دعوت نامه رسمی جهت بازدید از فامیل، دریافت دعوت نامه از یک شرکت معتبر مبنی بر حضور در یک نمایشگاه بین المللی و … می باشند.
به تازگی خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس گزارش داده است که کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه سفر به دیگر کشورهای دنیا (با اجازه سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرارگرفته است.
برطبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک وآمریکا با اجازه سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه سفر به ۱۲۹ کشور جهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
انواع ویزا در آمریکا
ویزای اشتغال H1 در آمریکا
این نوع ویزا محبوب ترین ویزای کاری غیر مهاجرتی برای آمریکاست که از سوی ایالات متحده امریکا صادر میشود. این نوع ویزا برای کارکنان خارجی است که می خواهند به آمریکا سفر کنند و به طور موقت برای یک کارفرمای آمریکایی کار تخصصی انجام دهند. در این نوع ویزا داشتن حداقل مدرک لیسانس تایید شده، و کارفرمای واجد شرایط اداره مهاجرت امریکا از شرایط لازم می باشد.
سالها تجربه کاری در رشته خاص و توانایی اثبات آن می تواند به متقاضی در مورد گرفتن این نوع ویزا برای آمریکا کمک کند. در صورتی که کارفرمای امریکایی واجد شرایط لازم اداره مهاجرت را در خصوص درخواست گرین کارت برای نیروی کار خود را داشته باشد.
متقاضی می تواند از طریق کارفرمای خود درخواست گرین کارت آمریکا کند و اجازه اقامت دائم در امریکا را به دست آورد. حداقل مدت زمان صدور این ویزا یک ساله است. همسر و فرزندان زیر بیست و یک سال دارنده ویزای کار می توانند به عنوان همراه وارد آمریکا شوند ولی اجازه کار به آنها داده نخواهد شد.
ویزای سرمایه گذاری E در آمریکا
این نوع ویزا برای بازرگانانی است که قصد سرمایه گذاری و شروع یک بیزینس را در کشور امریکا دارند. این شخص می تواند برای گسترش کار خود به همراه خانواده اش به آمریکا مهاجرت کند.
ویزای دانشجویی F-1 در آمریکا
اگر شما از جمله افرادی هستید که مشتاق به کسب علم و دانش در آمریکا هستید ، این ویزا متعلق به شماست . این ویزایی است که هیچ محدودیت سنی ندارد و یک دانش آموز دبیرستانی تا یک دانشجوی فوق دکترا با هر سنی می تواند برای این ویزا در آمریکا اقدام کنند . لازم به ذکر است که شخص دارنده ویزای F-1 می تواند همسر و فرزندان زیر 21 سال خود را نیز به آمریکا به همراه بیاورد .
با وجود اینکه این ویزا اجازه می دهد که دانشجوی مشتاق به کسب علم و دانش به آمریکا بیاید ، همه موسسات تحصیلی شرایط لازم را ندارند که دانشجو بتواند با پذیرش (I-20) آنها برای آمریکا ویزا بگیرند .
یکی از مزایای این ویزا این است که دانشجو تا زمانیکه بتواند پذیرش از دانشگاههای آمریکایی (I-20) داشته باشد و مشغول تحصیل در موسسات تحصیلی آمریکا باشد می تواند در آمریکا زندگی کند . یکی دیگر از نقاط مفید این ویزا اجازه کار به مدت یک سال پس از فارغ التحصیلی دانشجو است. ویزای F-1 به اتباع خارجی امکان می دهد به عنوان یک دانشجوی آکادمیک یا دانشجوی زبان تمام وقت به آمریکا بیایند و در یک برنامه تحصیلی نام نویسی کنند تا یک مدرک یا گواهینامه تحصیلی دریافت کنند.
ویزای F2 یا ویزای همراه برای آمریکا
در صورتی که یکی از زن یا شوهر از آمریکا پذیرش گرفته باشند، نفر اصلی باید برای ویزای F1 اقدام کند و برای همسر و فرزند زیر 21 خود (که پذیرش ندارد) درخواست ویزای F2 کند.
دانشگاه برای هر دو زن و شوهر I-20 صادر میکند. I-20 نفر اصلی با I-20 همسر متفاوت است. در صورتی که زن و شوهر همزمان درخواست ویزا برای آمریکا کنند ،داشتن هر دو I-20 موقع مصاحبه لازم است. همچنین موقع ورود به امریکا، همسر نمیتواند زودتر از شخص دارنده پذیرش وارد خاک امریکا شود. در نتیجه یا هر دو باید همزمان وارد خاک امریکا شوند یا این که نفر اصلی باید ابتدا وارد شود.
مزیت و محدودیت ویزای F-1 برای آمریکا
دارنده گان ویزای دانشجویی در آمریکا می توانند که در داخل دانشگاه و در طول سال تحصیلی و به صورت پاره وقت ، مشغول به کار باشند . ولی برای کار کردن در طول تعطیلات تابستانی باید تقاضا کنند . از دیگر مزایای این ویزا این است که اجازه کار آموزی پس از پایان تحصیل به مدت ۱۲ ماه می دهد. دانشجویان رشته های مهندسی ، ریاضیات ، تکنولوژی و علوم تجربی می توانند علاوه بر آن ۱۷ ماه ویزای خود را تمدید کنند .
ویزای J1 برای آمریکا
ویزای مخصوصی است که فقط به محققین و پژوهشگران داده می شود . طبق قانون مهاجرتی آمریکا محقق و پژوهشگر کسی است که حداقل لیسانس داشته باشد و در رشته فوق لیسانس به بالا در آمریکا بخواهد در یک موسسه آموزشی ویا تحقیقاتی مشغول به تحقیق شود و پس از پایان تحقیق مدرک فوق لیسانس و یا مدرک بالا را اخذ نماید.
ویزای M1
این نوع ویزا برای دانشجویان فنی و حرفه ای یا دوره های غیر دانشگاهی است. دانشجوهای این نوع ویزا می توانند فقط در کارآموزی عملی آنهم بعد از اتمام تحصیلاتشان وارد به کار شوند.
ویزای توریستی یا B2
درمان، دیدار با خانواده، شرکت در کنفرانس ها یا سمینارهای معتبر علمی و توریستی. این نوع ویزا معمولا 90 روزه صادر میشود و شامل حق کار نمی شود یعنی شما اجازه کار در طی این مدت را ندارید. نکته حائز اهمیت در اخذ این ویزا این است که شما مدارکی مستند و قوی دال بر وابستگی به کشور خود را ارائه دهید و ثابت کنید که قصد اقامت در ایالات متحده را نداشته و باز خواهید گشت.
انواع ویزا ها
شهروندان ایرانی دارای گذرنامه می توانند بدون نیاز به ویزا (یا با دریافت ویزا در فرودگاه بعد از ورود) به حدود 30 کشور از جمله سوریه، نیوزلند، قطر، مالزی، ترکیه سفر کنند اما برای سفر به بیشتر کشور ها همچنان دریافت ویزا قبل از سفر ضروری است. ویزا انواع مختلفی دارد که بسته به دلیل سفر شما باید یکی از انواع آن را دریافت کنید. ویزا انواع مختلفی دارد اما می توان آنها را به طور کلی به این چند دسته تقسیم کرد:
- ویزا برای گردشگری،
- ویزا کاری،
- ویزا برای دلایل پزشکی،
- ویزا برای دلایل فرهنگی،
- ویزا برای نمایدگان کشور ها،
- ویزای برای تحصیل، تحقیق، آموزش و یا دیگر اهداف مشابه،
- ویزا برای همسر شهروند کشور مقصد،
- ویزا برای کودکان
جدا از مدارک کلی که برای تمام انواع ویزا نیاز است هر نوع ویزا مدارک خاص خود نیز دارد که در ادامه مدارک مورد نیاز هر نوع ویزا را برایتان آورده ایم:
ویزای گردشگری:
- دعوت نامه از طرف خانواده یا دوستان در کشور مقصد همراه با آدرس و شماره تلفن (اگر امکانش هست).
- صورت حساب بانکی 6 ماه گذشته.
- کپی گذرنامه
ویزای کار:
- دعوت نامه همکاری از طرف شرکتی در کشور مقصد که قصد ملاقاتش را دارید همراه با مشخصات دقیق شرکت و تاریخ ملاقات.
- مجوزی از طرف کارفرما که در آن اجازه سفر را به شما داده.
- اگر در گذشته بین دو شرکت روابط کاری ای وجود داشته باید مدرک آن ارائه شود.
- صورت حساب بانکی 6 ماه گذشته شرکت شما
- کپی تمامی مدارک شراکت، اساس نامه برابر اصل و مجوز تجارت
- در مورد هزینه های اقامت کارفرما یا شرکت همکار باید در نامه ای (مانند دعوت نامه) تقبل هزینه های فرد را اعلام کنند.
ویزا برای دلایل پزشکی:
- گزارش پزشکی محلی
- گواهی پزشکی از دکتر یا بیمارستانی در کشور مقصد که روز ملاقات شما و شرایط پزشکی شما را تایید کند.
- رسید پرداخت هزینه های پزشکی
ویزا برای دلایل فرهنگی، ورزشی، مذهبی یا خدمه فیلم ها:
- دعوت نامه از طرف مسئولین برگزاری همراه با جزییات در مورد نوع فعالیت ها – علت حضور، نحوه پوشش هزینه ها
- نام درخواست کنندگان ویزا (اعضا و خدمه)
- مدت ماندن
- مسیر سفر
ویزا برای اعضای رسمی نمایدگان:
- کپی دعوت نامه رسمی
- هویت درخواست کننده
- هدف سفر (مذاکرات، نشست، رویدادی برنامه ریزی شده توسط شرکت های بین المللی)
- مدت اقامت
- محل اقامت
ویزای برای تحصیل، تحقیق، آموزش و یا دیگر اهداف مشابه:
- نامه پذیرش که نشان دهنده اجازه شرکت در کلاس ها باشد
- گواهی تکمیل یا شرکت در دوره ها
- گواهی اثبات توان مالی
ویزای برای همسر شهروند کشور مقصد:
- مدرک اثبات شهروندی کشور مقصد (مانند کارت شناسایی)
- سند ازدواج
ویزا برای کودکان زیر سن قانونی:
- مدرک اثبات میزان معمول درآمد خانواده (قرارداد با حقوق ماهیانه ثابت یا صورت حساب بانکی یا مجوز کسب و کار)
- سند رسمی اجازه سفر از طرف والدین
- اجازه کودک برای سفر در صورتی که یکی از والدین در کشور دیگر زندگی می کند
میزان اعتبار ویزای کشورها نیز متفاوت است. به عنوان مثال، با دریافت ویزای کشور سوئد که جزو پیمان شینگن است می توانید به بیش از 20 کشور دیگر هم پیمان از جمله سوئيس، اتریش، دانمارک، فنلاند، فرانسه و ایسلند سفر کنید.
ثبت ديدگاه