موسسه eustudy

تحصیل در آلمان 100% رایگان – تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی

مزایای تحصیل در آلمان

آلمان یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجرتی برای کار وتحصیل در میان ایرانی ها است، از مزایا مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی در تمامی مقاطع (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری)
  • تحصیل در برترین دانشگاه های جهان
  • تحصیل به زبان انگلیسی
  • اجازه کار همزمان با تحصیل تا 20 ساعت در هفته


مزایای تحصیل در آلمان
فرم درخواست مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان

با داشتن دیپلم تجربی، سطح زبان C1 آلمانی و شرکت در کالج  M-course می توانید در آلمان مشغول به تحصیل پزشکی شوید. مدرک زبان آلمانی مورد قبول، آزمون  TestDaF و DSH است

تحصیل مهندسی در آلمان

باتوجه به اینکه اخذ دیپلم در ایران دوازده ساله هست، دانشجویان ایرانی با داشتن مدرک دیپلم لازم هست قبل از ورود به دانشگاه در کالجی مرتبط با رشته ی تحصیلی و دیپلمشان شرکت کنند

تحصیل ارشد در آلمان

اکثر رشته ها در آلمان برای مقطع تحصیلی ارشد به زبان انگلیسی ارائه می شوند و شما باید آیلتس 6.5 (تافل 90) ارائه دهید، سن و معدل نیز نقش مهمی در پذیرش شما دارد

شرایط تحصیل دکتری در آلمان

تحصیل دکتری در آلمان براساس سیستم بولونیا است و تحصیل دکترا در آلمان به دو شکل امکان پذیر است:دکتری سنتی و دکتری برنامه ساختار یافته و مدرن

کدام دانشگاه آلمان را انتخاب کنم؟

لیست دانشگاه های معتبر کشور آلمان

مهاجرت همراه با خانواده به آلمان

مهاجرت همراه با خانواده به آلمان

همسر و فرزندان فرد دانشجو می توانند با فاصله زمانی 3 تا 6 ماه به این کشور سفر کنند. فرزندان زیر 16 سال شما بدون محدودیت اجازه سفر را خواهند داشت، اما برای فرزندان 16/17 سال، آشنایی با زبان آلمانی الزامی هست

ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان

باتوجه به اینکه تحصیل در آلمان رایگان هست، سالانه تعداد زیادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل، آلمان را انتخاب می کنند، اما دریافت ویزا به کامل بودن مدارک و واجد شرایط بودن بستگی دارد

اقامت دائم آلمان از طریق تحصیل

اقامت دائم آلمان از طریق تحصیل

دانشجویان بین المللی بعد از فارغ التحصیلی این فرصت را دارند که 18 ماه برای پیدا کردن کار در آلمان بمانند، در صورت  پیدا کردن کار واجد شرایط اخذ اقامت دائم آلمان می شوند

محل اقامت و خوابگاه دانشجویی در آلمان

اکثر دانشجویان بین المللی ترجیح می دهند، در ابتدای ورود به کشور آلمان در خوابگاه های دانشجویی اقامت داشته که هزینه اقامت کمتر هست و می توانند با دانشجویان دیگر در ارتباط باشند، گزینه هایی که برای اقامت دانشجویان می توانند داشته باشند عبارت است از:

  • خوابگاه
  • اتاق های اشتراکی
  • خانه شخصی


محل اقامت و خوابگاه دانشجویی در آلمان

انتخاب یک شهر مناسب برای زندگی در آلمان

بهترین شهر برای زندگی در آلمان

سوالات متداول

  • آیا اجازه کار به عنوان دانشجوی بین المللی در آلمان را دارم؟

    بله، شما اجازه کار پاره وقت را خواهید داشت در حالی که دانشجوی بین المللی تمام وقت در آلمان هستید، با این حال، روزهای کاری محدود به 120 روز کاری کامل یا 240 نیم روز پارت تایم (20 ساعت در هفته) است.

  • آیا می توانم هنگام تحصیل در آلمان خانواده ام را بیاورم؟

    بله، در صورت داشتن مجوز اقامت در آلمان، می توانید خانواده خود مانند همسر فرزندان خود را با خود بیاورید. اگر اقامت شما در آلمان بیش از یک سال باشد، امکان درخواست ویزای الحاق خانواده را دارید. با این حال، شما همچنین باید مدرکی ارائه دهید که نشان دهد منابع مالی کافی برای حمایت از آنها بدون نیاز به کمک اجتماعی دارید.

  • آیا دانشگاه های آلمان دوره هایی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند؟

    بله آلمان بیش از 1400 دوره کارشناسی ارشد و دکتری با تدریس انگلیسی ارائه می دهد – تعداد دوره های کارشناسی که به زبان انگلیسی ارائه می شوند، کمتر است.

  • مقرون به صرفه ترین و گران ترین شهرها برای زندگی در آلمان کدامند؟

    برخی از مقرون به صرفه ترین شهرها برای زندگی در آلمان عبارتند از بیله فلد، فرانکفورت (اودر)، هاله، کرفلد و همچنین پاسائو. در همین حال، گران ترین شهرهای آلمان برای زندگی، از جمله، مونیخ، فرانکفورت، هامبورگ، دوسلدورف و بن هستند.

  • آیا امکان تحصیل رایگان در آلمان هست؟

    اکثریت قریب به اتفاق دانشگاه های دولتی در آلمان از دانشجویان با هر ملیتی شهریه دریافت نمی کنند! ممکن است مجبور شوید سالانه حدود 700 یورو به عنوان شهریه ترم بپردازید (اگرچه این به محل و نوع دانشگاه بستگی دارد) - اما این هنوز از میانگین هزینه های تحصیل در اکثر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است.

  • اگر برنامه تحصیلی من به زبان انگلیسی باشد، آیا باید آلمانی بدانم؟

    اگر زبان آموزشی برنامه تحصیلی شما کاملا انگلیسی است، دیگر نیازی به داشتن مهارت های زبان آلمانی ندارید.

تحصیل در آلمان، فرصت تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی برای دانشجویان ایرانی را فراهم می آورد، پایتخت آلمان شهر برلین است و تحصیل ارشد و دکترا در آلمان به زبان انگلیسی امکان پذیر هست.

سیستم آموزشی آلمان

تحصیل در مدارس آلمان شامل چهار سطح می شود که عبارتند از:

  • پیش دبستانی
  • دبستان
  • دوره دوم
  • دوره سوم

تحصیل در دوره دبستان و دوره دوم (از سن 6 تا 15 سالگی) اجباری هست، اما به طور معمول دانش آموزان تا 18 سالگی تحصیل خود را ادامه می دهند تا بتوانند وارد دانشگاه شوند. 

تحصیلات دانشگاهی در آلمان

قوانین تحصیلات تکمیلی در آلمان، مرکزی نیست و هر یک از 16 ایالت قوانین مشخص شده ای را دارند و هر دانشگاه به صورت مستقل ددلاین و شرایط پذیرش را معین می کند. در آلمان  شما می توانید از میان تحصیل در دانشگاه، دانشگاه های علوم کاربردی، دانشگاه های هنر و موسیقی و دانشگاه های فنی و حرفه ای یکی را انتخاب کنید و براساس علاقه و توانایی که دارید مشغول به تحصیل شوید. دانشگاه های دولتی آلمان رایگان هست و شما فقط لازم هست هزینه خدمات دانشجویی که 100 تا 350 یورو هست را بپردازید. ایالت فدرال بادن-وورتمبرگ مبلغ 1.500 یورو به عنوان شهریه از دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا دریافت می‌کند، اما برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی لازم است، شهریه بپردازید.

تحصیل با مدرک دیپلم در آلمان

مدت زمان تحصیل در مدارس آلمان متفاوت از ایران است و برای تحصیل کارشناسی در آلمان، باید دانشجویان یک دوره کالج بگذرانند و بعد از به اتمام رساندن کالج با کسب نمره لازم در امتحان فاینال می توانند وارد دانشگاه شوند. انواع کالج ها عبارتند از:

  • کالج G-course (کالج هنر)
  • کالج T-course (کالج ریاضی)
  • کالج M-course (کالج پزشکی)
  • کالج S-course (کالج انسانی و مدیریت)
  • کالج W-course (کالج زبان)

برای تحصیل در آلمان، رشته انتخابی شما باید مرتبط با دیپلم شما باشد و اکثر رشته ها در مقطع کارشناسی به زبان آلمانی تدریس می شوند، برای تحصیل در رشته های مهندسی ارائه مدرک B2 زبان آلمانی الزامی هست، البته در دانشگاه های خصوصی تعداد بیشتری رشته در مقایسه با دانشگاههای دولتی به زبان انگلیسی ارائه می شود و باید حداقل آیلتس 6 یا معادل آن در تافل (نمره 80) را ارائه دهید. برای تحصیل در آلمان محدودیت سنی تعریف شده است و پذیرش بعد از 21 سالگی برای مقطع کارشناسی دشوار است.

تحصیل پزشکی در آلمان

دانشجویان ایرانی اگر بخواهند در آلمان پزشکی بخوانند باید دیپلم تجربی داشته باشند، در کالج M-course باید شرکت کنند و مدرک مهم دیگر، مدرک زبان C1 آلمانی است. اکثر دانشگاه های پزشکی آلمان، دانشگاه های دولتی هستند که تحصیل در آنها رایگان است ولی برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی لازم هست شهریه پرداخت کنید. تحصیل پزشکی در آلمان 6 سال است و از برترین دانشگاه های پزشکی آلمان می توان به دانشگاه های هایدلبرگ، Rwth Aachen، لووبک، ویتن / هرودکه، ماگدبورگ، مینستر، ورسبرگ، توبینگن، فرایبورگ، لایپزیگ اشاره کرد.

تحصیل ارشد در آلمان

تحصیل در آلمان در مقطع ارشد نیاز به آیلتس 6.5 یا تافل 90 دارد، برای برخی از رشته ها نیز ارائه مدرک زبان آلمانی الزامی است، تحصیل در مقطع ارشد به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان است و باید این موضوع را در نظر داشته باشید که تحصیل در برخی از رشته ها فقط به زبان آلمانی امکان پذیر هست و نمی توانید در این رشته ها از جمله روانشناسی به زبان انگلیسی تحصیل کنید. مدت زمان تحصیل ارشد در آلمان دو ساله است و بهتر هست تا سن 30 سالگی برای تحصیل ارشد در آلمان اقدام نمایید.

شرایط تحصیل دکتری در آلمان

تحصیل دکتری در آلمان براساس سیستم بولونیا است و دکتری سومین سطح تحصیل در نظر گرفته می شود، تحصیل دکترا در آلمان به دو شکل امکان پذیر است:

دکتری سنتی و دکتری برنامه ساختار یافته و مدرن.

  • دکتری سنتی: در دکترا سنتی، دانشجویان یک پروژه تحقیقاتی را به صورت مستقل، با همراهی یک استاد راهنما و در یک موسسه مرتبط یا شرکت پیش خواهند برد.
  • دکتری برنامه ساختار یافته و مدرن: این گروه، آموزش دکتری بین المللی هست و اکثر برنامه ها به زبان انگلیسی ارائه می شوند و تفاوت آن با دکتری سنتی داشتن آموزش در کنار پژوهش و ارائه تز است.

مدت زمان تحصیل دکتری در آلمان سه تا چهار سال و هزینه تحصیل به زبان آلمانی یا انگلیسی رایگان هست.

فرصت کار همزمان و بعد از تحصیل در آلمان

دانشجویان بین المللی اجازه کار تا 20 ساعت در هفته به صورت نیمه وقت را دارند، به این معنی که میتوانند 120 روزتمام وقت یا 240 روز نیمه وقت مشغول به کار باشند. بعد از اتمام تحصیل به دانشجویان فرصتی 18 ماهه داده می شود که بتوانند به جست و جوی بپردازند، در صورتی که بتوانند با شرایط مشخص شده، کار پیدا کنند، بلوکارت دریافت می کنند.

همراه دانشجو نیز میتواند به صورت تمام وقت (40 ساعت در هفته) مشغول به کار شود، البته داشتن دانش زبان آلمانی لازم هست.

هزینه زندگی و تحصیل در آلمان

همانطور که قبلا ذکر شد، هزینه تحصیل در تمامی مقاطع در آلمان رایگان هست اما اگر در دانشگاه های خصوصی تحصیل کنید، لازم است شهریه بپردازید که براساس رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه متفاوت هست. هزینه زندگی در شهری مثل مونیخ بسیار بالا هست اما تمکن مالی که سالیانه برای دانشجویان مشخص می شود با در نظر گرفتن هزینه های اقامت و زندگی است که برای سال 2023، مبلغ 11208 یورو مشخص شده است، این هزینه در حساب بانکی دانشجویان برای یکسال بلوکه می شود و دانشجویان به صورت ماهیانه اجازه برداشت از این مبلغ را دارند.

مهاجرت همراه با خانواده به آلمان

ویزای الحاقی برای تحصیل در آلمان به صورت همزمان امکان پذیر نیست و بعد از ورود دانشجو به آلمان بعد از 3 تا 6 ماه، همسر و فرزندان دانشجو می توانند به وی ملحق شوند. فرزندان زیر 16 سال شما بدون محدودیت اجازه سفر را خواهد داشت، اما برای فرزندان 16/17 سال، آشنایی با زبان آلمانی الزامی هست تا بتوانند ویزا بگیرند، البته داشتن دانش زبان آلمانی برای همسرِ دانشجو نیز لازم هست و مورد دیگر که باید در نظر بگیرید، ارائه تمکن مالی برای همراهانتان هست.

ارزان ترین شهرهای دانشجویی آلمان

تمکن مالی برای زندگی در آلمان مشخص شده است، اما با زندگی در شهرهایی که ارزان تر هستند، می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید، 5 شهر ارزان آلمان برای زندگی دانشجویی عبارتند از:

  • درسدن
  • لایپزیگ
  • آخن
  • برمن
  • اِسِن

ویزای دانشجویی آلمان

سالیانه دانشجویان زیادی تحصیل در آلمان را به دلیل رایگان بودن انتخاب می کنند، به دلیل تعداد زیاد درخواست ها تکمیل بودن مدارک و پاسخگویی صحیح به سوالات در جلسه مصاحبه حائز اهمیت است، از مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان می توان مدارک زیر را در نظر گرفت:

  • پذیرش از دانشگاهی معتبر
  • تکمیل فرم مربوطه
  • ترجمه مدارک به زبان آلمانی/انگلیسی
  • پاسپورت معتبر
  • پرداخت هزینه سفارت
  • ترجمه شناسنامه در صورت لزوم
  • انگیزه نامه
  • بیمه 
  • اثبات تمکن مالی

اقامت دائم آلمان از طریق تحصیل

دانشجویان بین المللی بعد از فارغ التحصیلی این فرصت را دارند که 18 ماه برای پیدا کردن کار در آلمان بمانند، در صورت  پیدا کردن کار و دریافت بلو کارت (blue card) با گذشت دوسال، واجد شرایط اخذ اقامت دائم آلمان می شوند.