تحصیل رایگان در کشور نروژ

تحصیل در تمام مقاطع، از دوره ابتدایی و متوسطه تا کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، همگی در سیستم آموزشی کشور نروژ برای شهروندان و دانش آموزان بین المللی رایگان است و افرادی که به منظور اقامت یا تحصیل وارد این کشور می شوند نیز میتوانند به راحتی از تحصیل رایگان در کشور نروژ بهره مند شوند.

تحصیل رایگان در کشور نروژ

جمعیت کم این کشور باعث شده رسیدگی به دانشگاه ها و همینطور سطح استاندارد آنها بسیار بالا باشد که این موضوع تضمین دهنده ی یک دوره ی آموزشی جامع و موثر است به گونه ای است ک هر دانشجو بیشترین توجه را از خود استاد دریافت می کند زیرا کلاس ها به گروه های کوچک تقسیم می شود و به اصطلاح تحصیل در سطح فردی (و نه تنها به صورت عمومی و در سطح کلاسی) صورت می گیرد.

دانشگاه های دولتی و کالج های دانشگاهی در کشور نروژ طبق قانون هیچ هزینه ای از دانشجویان داخلی و یا بین المللی بابت آموزش دریافت نمی کنند. با این حال دانشجویان می بایست هر ترم هزینه ای بین 300 تا 600 کرون نروژ بابت هزینه های جانبی پرداخت کنند.

به خاطر داشته باشید که برخی دانشگاه های دولتی و کالج های دانشگاهی برای بعضی از برنامه های درسی تخصصی خود، که معمولا در مقطع کارشناسی ارشد است مبلغی را دریافت می کنند. بر خلاف دانشگاه دولتی، بیشتر دانشگاه های غیر انتفاعی هزینه ای بابت آموزش تمام کورس های درسی خود دریافت می کنند اما باید در نظر داشت که این مبلغ در مقایسه با هزینه تحصیلات مشابه در کشور های دیگر بسیار پایین تر است.

نکته دیگر اینکه دانشجویان بین المللی هزینه ای برابر با دانشجویان داخلی برای تحصیل پرداخت می کنند.

هزینه زندگی در نروژ:

باید به خاطر داشته باشید که هزینه زندگی در نروژ بالاتر از بیشتر کشور ها است. هزینه سالانه زندگی در نروژ میتواند چیزی بین 90.000 تا 100.000 کرون نروژ باشد.

سطح درآمدها در کشور نروژ بالاست زیرا اصطلاحا نروژ کشور گرانی است. مسکن، خوراک، پوشاک، کتاب و سایر لوازم مرتبط با زندگی دانشجویی هزینه هایی هستند که تامین آنها بر عهده دانشجو است. اجاره ی یک خانه چیزی حدود 1000 تا 1500 یورو هزینه دارد به علاوه ی 1200 دلار متوسط هزینه های جانبی زندگی یعنی ماهانه باید بالای 2000 یورو برای داشتن زندگی ای در حد متوسط در یکی از شهر های اصلی نروژ هزینه کنید. به طور کلی میانگین هزینه زندگی در نروژ می تواند از ماهی 1000 یورو تا بالای 2100 یورو متغییر باشد.

به عنوان راهی برای تامین بخشی از هزینه های زندگی، دانشجویان مقطع کارشناسی و همینطور کارشناسی ارشدی که ویزای تحصیلی خود را دریافت کرده اند میتوانند هنگام تحصیل با اجازه دولت نروژ به صورت نیمه وقت تا 20 ساعت در هفته کار کنند. دانشجویان مقطع دکتری علاوه بر آزادی عمل برای کار کردن حقوقی نیز از طرف دانشگاه در دوره تحصیل دریافت میکنند.

نکاتی که برای تحصیل رایگان در نروژ باید بدانید:

با وجود اینکه تحصیل در این کشور رایگان است اما در طول ترم خرج های دیگری نیز وجود دارد که دانشگاه بابت آنها مبلغ اندکی دریافت می کند. البته در عوض پرداخت این پول علاوه بر دریافت کارت دانشجویی کارت تخفیف نیز دریافت میکنید که امکان دسترسی شما به خدمات درمانی مشاوره ای و تجهیزات دانشگاه را می دهد.

با اینکه اکثر مردم نروژ می توانند انگلیسی صحبت کنند اما زبان رسمی این کشور نروژی است و مهاجران برای تحصیل در بسیاری از مقاطع نیاز به داشتن دانش اولیه ای از زبان نروژی دارند. سطح زبان مورد نیاز ممکن است بسته به دانشگاه و یا کورس درسی متفاوت باشد اما به طور کلی حداقل متقاضیان می بایست در سطح B2 زبان نروژی باشند.

به دانشجویان توصیه می شود به خاطر کم کردن هزینه ها و همینطور بالا بردن شانس قبولی، قبل از هر گونه درخواستی در خود ایران اقدام به یادگیری زبان نروژی کنند. البته امکان یادگیری زبان نروژی از طریق دوره های یک ساله ای که خود دانشگاه در نروژ برگزار می کند نیز هست. طبیعتا شهریه این دوره جدا از هزینه های جاری خواهد بود.

پیش نیاز زبان مقاطع بالاتر از لیسانس برای تحصیل رایگان در کشور نروژ

در مقطع کارشناسی ارشد و به خصوص دکتری (و یا بالاتر) میتوان گفت که تقریبا در تمام دانشگاه های نروژ تدریس به زبان انگلیسی صورت میگیرد که این نکته مقطع دکتری و کارشناسی ارشد را به هدف اصلی دانشجویانی تبدیل می کند که قصد گرفتن اقامت دائم در نروژ از طریق تحصیل را دارند. توجه داشته باشید که در مقاطع تحصیلی بالاتر پیش نیاز مدرک آیلتس جدی تر شده و به نمره حداقل 6 برای بالابردن شانس قبولی نیاز خواهید داشت (ارائه مدرک زبان به دانشگاه نروژی هنگام ارسال درخواست الزامی است).

تمامی دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه های نروژ را دارند باید ویزا دریافت کنند که در قالب یک مجوز اقامت دانشجویی صادر خواهد شد. افرادی که ساکن کشوری خارج از اروپا هستند می بایست قبل از سفر به کشور نروژ درخواست مجوز اقامت کنند. برای این کار باید به سفارت یا کنسولگری نروژ در کشور مراجه کرد.

چند تا از پر طرفدار ترین رشته های دانشگاهی در کشور نروژ (برای دانشجویان داخلی و بین المللی) از این قرار است:

کارشناسی ارشد مهندسی صنعتی

کارشناسی ارشد شیمی

کارشناسی ارشد مطالعات زبان

کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار

کارشناسی ارشد ریاضیات

کارشناسی ارشد مدیریت

انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در رشته مورد نظر یکی از مهمترین تصمیم ها برای دانشجویان است. کشور نروژ در مجموع بیش از 20 دانشگاه و کالج دانشگاهی دارد که بیشتر آنها تحصیلات رایگان ارئه می دهند.

پر طرفدار ترین و بهترین دانشگاه های نروژ:

مدرسه کسب و کار نروژ BI (BI Norwegian Business School)

مدرسه اقتصاد نروژ NHH (NHH Norwegian School of Economics)

دانشگاه برگن (University of Bergen)

دانشگاه اگدر (University of Agder)

دانشگاه علوم و فناوری نروژ (Norwegian University of Science and Technology)

دانشگاه ترمسو (University of Tromsø)

دانشگاه علوم طبیعی (Norwegian University of Life Sciences)

دانشگاه نوردلند (University of Nordland)

دانشگاه استاونگر (University of Stavanger)

برای آشنایی بیشتر با برخی از این دانشگاه ها با ما همراه باشید:

دانشگاه علوم و فناوری نروژ

تحصیل رایگان در کشور نروژ

تحصیل رایگان در کشور نروژ

دانشگاه علوم و فناوری (NTNU) که در سال 1760 تاسیس شده و اکنون با بیش از 40000 دانشجو از جمله دانشگاه های تحقیقاتی رایگان کشور نروژ است. این دانشگاه در سه شهر ترودنهایم، آلوساند و جوویک شعبه دارد و از سال 2016 به بزرگترین دانشگاه نروژ تبدیل شده. وظیفه ملی «NTNU» آموزش و تحقیقات در حوضه مهندسی و فناوری است.

علاوه بر مهندسی و علوم طبیعی در این دانشگاه امکان تحصیلات عالی در سایر رشته ها از جمله علوم اجتماعی، هنر، پزشکی، علوم انسانی، تربیت معلم و معماری نیز فراهم است. دانشگاه «NTNU» به خاطر ارتباط نزدیکش با صنعت، به خصوص به خاطر همکاری اش با سازمان تحقیق و توسعه «SINTEF» شناخته می شود که بزرگترین ارتباط صنعتی در بین تمام دانشگاه های فنی دنیا به حساب می آید.

دانشگاه ترمسو

دانشگاه ترمسو

دانشگاه ترمسو واقع در شهر ترمسو نروژ، شمالی ترین دانشگاه جهان است. این دانشگاه در سال 1968 تاسیس و در سال 1972 بازگشایی شد. دانشگاه ترمسو با بیش از 16400 دانشجو بزرگترین مرکز تحقیقاتی و آموزشی در شمال نروژ است.

تمرکز اصلی فعالیت های دانشگاه بر روی تحقیق در مورد شفق قطبی، علوم فضایی، علوم ماهیگیری، بیوتکنولوژی، درمان از راه دور، واگیر شناسی و دامنه وسیعی از تحقیقات قطبی است. نزدیکی این دانشگاه به انیستیتو نروژی قطب، انیستیتو نروژی تحقیقات دریایی و مرکز زیستی قطب اهمیت ترمسو در رابطه به تحقیقات و فعالیت های مرتبط با قطب را بیشتر می کند. از سال 2016 این دانشگاه دارای شش دانشکده در شمال نروژ دارد و دانشکده اصلی در خود ترمسو است.

دانشگاه اسلو

دانشگاه اسلو، که تا سال 1939 به نام دانشگاه سلطنتی فردریک شناخته می شد اکنون با بیش از 28000 دانشجو و 7000 کارمند قدیمی ترین دانشگاه کشور نروژ و واقع در شهر اسلو پایتخت این کشور است. تا اول ژانویه 2016 این دانشگاه بزرگترین مرکز آموزش عالی از نظر اندازه بود که اکنون دانشگاه علوم و فناوری از آن پیشی گرفته است.

طبق رده بندی دانشگاه های جهان «ARWU» این دانشگاه در رتبه 58 ام و طبق رده بندی «THE» سال 2016 در رتبه 63 ام بهترین دانشگاه های جهان است. جایزه صلح نوبل بین سالهای 1947 تا 1989 در فضای این دانشگاه اعطا میشده.

اینجا در مورد تحصیل در دانشگاه اسلو نروژ | Oslo university بخوانید

مانند سایر دانشگاه های نروژ تحصیل در این دانشگاه نیز رایگان است اما هزینه کمی هر ترم (حدود 70 دلار) بابت عضویت در سازمان رفاه دانشجویی و خدمات سلامت، تهیه مسکن، کودکستان ها و سایر خدمات باید پرداخت شود. به علاوه دانشجویان تمام وقت حدود 25 دلار و دانشجویان نیمه وقت حدود 12 دلار بابت هزینه کاغذ و چاپ باید پرداخت کنند

دانشگاه آگدر

تحصیل رایگان در نروژ

تحصیل رایگان در کشور نروژ

دانشگاه آگدر که در سال 1994 از ترکیب کالج آگدر و پنج کالج مختلف تاسیس شد در حال حاضر با نزدیک به 12000 دانشجو در دو شهر گریمستاد و کریستیان سند کلاس دارد و در از جوان ترین دانشگاه های کشور نروژ به حساب می آید. از آنجا که برنامه ها برای تاسیس یک دانشگاه در این منطقه با پیشنهاد تاسیس اولین دانشگاه در اسلو در سال 1811 لغو شد اما نیاز به کارکنان تحصیل کرده به تاسیس کالج های مختلف ختم شد. از سال 1944 تا 2007 این کالج ها تحت نام کالج دانشگاهی آگدر شناخته می شدند تا اینکه از ستامبر 2007 عنوان دانشگاه آگدر به این سازمان داده شد.