نروژ کجاست؟ زبان نروژ چیست؟ زبان مردم نروژ چیست؟ کشور نروژ کجاست؟ پایتخت نروژ کدام شهر است؟ جمعیت نروژ چقدر است؟  اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید، به جای درستی آمده اید زیرا پاسخ همه این سوالات را در این مقاله میخوانید!

نروژ کجاست؟

همه چیز درباره کشور نروژ

در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درباره ی کشور نروژ را برای شما توضیح دهیم. کشور کوچکی است در شمال اروپا با جمعیت 5 میلیون و 350 هزار نفر به عنوان بخشی از شبه جزیره ی اسکاندیناوی،  از شما غرب و جنوب توسط آب احاطه شده و از شرق مرز مشترکی با سوئد، فنلاند و روسیه دارد.

کشورهای این ناحیه از اروپا با کاهش رشد جمعیت مواجه اند، از این رو مهاجر پذیرتر از سایر کشورها هستند. طبق آخرین آمارها دولت نروژ جزو ده دولت پاک دنیا قرار دارد (رتبه هفتم). نرخ بیکاری در این کشور زیر یک درصد است که این خود گواهی بر اهمیت مردم و سطح رفاه آنها برای دولت مردان است.

جغرافیا

نروژ ۲٬۵۴۴ کیلومتر مرز مشترک با همسایگان خود دارد. با فنلاند ۷۲۹ کیلومتر، با سوئد ۱٬۶۱۹ کیلومتر و با روسیه ۱۹۶ کیلومتر.

پایتخت نروژ کجاست؟

پایتخت نروژ، شهر اسلو با ۷۹۲ هزار نفر جمعیت می‌باشد.

جمعیت کشور نروژ چقدر است؟

مساحت آن ۳۸۵٬۲۰۷ کیلومتر مربع و جمعیت نروژ ۵ میلیون و ۱۳۰ هزار نفر است.

از مهم‌ترین شهرهای آن می‌توان به برگن، تروندهیم، استاوانگر و باروم اشاره کرد. تقریباً ۷۰ ٪ خاک این منطقه به دلیل سرمای شدید و همجواری با قطب شمال غیرقابل سکنی می‌باشد و هرچه از شمال به طرف جنوب پیش برویم از سرمای هوا کاسته و به تراکم جمعیت افزوده می‌شود.

این کشور تمام بخش غربی و بیشتر مناطق شمالی منطقه اسکاندیناوی را در اروپای شمالی در بر میگیرد. هیچ کشوری به اندازه نروژ در سواحل خود، بریدگی‌های کوچک و بزرگ ندارد، این بریدگی‌ها متعلق به دوران یخچالی است.

پوشش ساحلی توسط آبدره های بسیار بزرگی شکسته شده و جزایر بسیاری را تشکیل داده است. بیشتر مساحت این کشور را کوه های مرتفع با مناظر طبیعی متنوع که توسط یخرود های باستانی تشکیل شده، در بر میگیرد. از قابل توجه ترین اینها آبدره ها هستند؛ Sognefjord سوگنه فیورد، دومین آبدره ی بزرگ دنیا و طوانی ترین آن است که در نروژ قرار دارد.

درباره ی کشور نروژ

کشور نروژ حدود 400000 دریاچه دارد که Hornindalsvatnet عمیق ترین دریاچه ی جهان است یکی از آنها است. در شمال آن جزایر متعددی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: لوپهاوت، رینگ واسوی و سنیا. در شمال غربی نیز مجمع‌الجزایر لوفتون (لوفون) شامل ۱۲ جزیره بزرگ و ۳۵ جزیره کوچک، جزیره ویکنا، جزیره هیترا و فوریا واقع شده‌اند.

این کشور خلیج‌های فراوانی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تانا،لاکسه، پورسانگر، وستافیورد در نواحی شمال و شمال غربی، فیوردین، بوکن، اوسلو و هاردانگر در نواحی غربی و جنوبی اشاره نمود.

درباره ی کشور نروژ ، جغرافیا

آب و هوای کشور نروژ

به دلیل موقعیت جغرافیایی، کشوری سردسیر است. تابستان های شمال این کشور همیشه روشن و روز است زیرا خورشید غروب نمیکند، از طرف دیگر در زمستان ها خورشید هیچ وقت طلوع نمیکند و تنها منبع طبیعی روشنایی ماه، ستاره ها و نور شفق قطبی است که گاهی آسمان را در بر میگیرد. نروژ طبیعتی زیبا اما وحشی و متغییری دارد و کوهنوردی در یک روز آفتابی میتواند به سرعت جای خود را به باران و باد و یا مه غلیظ بدهد.

درباره ی کشور نروژ ، آب و هوا

در شمال اقیانوس منجمد شمالی با آب و هوای سرد در مناطق شمالی و نسبتاً سرد در مناطق مرکزی و آب و هوای معتدل در مناطق جنوبی. میانگین دما از ۴ درجه زیر صفر در دی ماه تا ۱۷ درجه سانتی گراد بالای صفر در خرداد، نوسان دارد و میزان بارش سالانه در همین منطقه، ۱۹۶ سانتی‌متر است.

در بیشتر مناطق شمالی معمولاً شش ماه شب است و شش ماه روز است. اکثر مناطق شمالی معمولاً ۹ ماه در سال بارش برف و باران را به همراه دارد.

آب و هوای ساحی در نروژ در مقایسه با سایر کشورها با موقعیت مشابه از هوای نسبتا ملایمی برخوردار است. علت این هوای نسبتا ملایم جریان خلیجی است که از سمت سواحل اقیانوس اطلس به طور مستقیم آب های این مناطق را در زمستان گرم می کند. این تاثیر جریان خلیجی البته بربخلاف تصور عموم فقط در مناطق شمالی است نه در جنوب.

سیستم آموزشی کشور نروژ

تحصیل در سیستم آموزشی نروژ کاملا رایگان است البته در برخی دانشگاه ها بسته به دوره های آموزشی خاصی که برگزار میکنند دانشجویان ممکن است مجبور باشند هزینه اندکی پرداخت کنند که با در نظر گرفتن استاندارهای تحصیلی این کشور و یا حتی اروپا هنوز هم رایگان در نظر گرفته می شود.

لازم به ذکر است که آموزش و پرورش تفاوتی بین شهروندان این کشور و مهاجرانی که قصد تحصیل در نروژ دارند قائل نمی شود و افرادی که به منظور اقامت یا تحصیل وارد این کشور می شوند نیز میتوانند به راحتی از تحصیلات رایگان (در هر مقطع تحصیلی) بهره مند شوند.

بیمه و خدمات درمانی

از دیگر نکات مورد توجه بیمه است. خدمات درمانی تا سن 16 سالگی کاملا رایگان است و توسط بودجه دولت هزینه آن تامین می شود و شهروندان بالغ برای بهره مندی از خدمات درمانی رایگان می توانند سالانه مبلغی را به عنوان بیمه پرداخت کنند تا کارت معافیت درمانی دریافت کنند.

اقتصاد نروژ

این کشور دارای ذخایر زیادی از نفت خام، گاز طبیعی، مواد معدنی، آبزیان، چوب، آب شیرین و نیروی برق‌آبی است. صنعت نفت حدود یک‌چهارم از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد و این کشور چهارمین درآمد سرانه در جهان را دارا است.

کشور نروژ از الگوی کشورهای رفاه‌محور شمال اروپا پیروی می‌کند و در ازای دریافت مالیات‌های سنگین از شهروندان، دولت به آن‌ها بیمه درمانی همگانی اعطا می‌کند به آموزش عالی یارانه می‌دهد. در این کشور نظام فراگیر تأمین اجتماعی وجود دارد. از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ و سپس دوباره از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ نروژ بالاترین شاخص توسعه انسانی در جهان را داشته‌است.

صادرات عمدهٔ را نفت تشکیل می‌دهد به طوری که روزانه ۳ میلیون بشکه نفت خام صادر می‌شود ولی عضو سازمان جهانی اوپک نیست. از دیگر صادرات می‌توان به گوشت گاو، شیر و سایر فراورده‌های دامی اشاره کرد. بیش از نیمی از مساحت نروژ پوشیده از درخت است و چوب از صادرات عمده این کشور می‌باشد.

به‌دلیل داشتن خط ساحلیِ بسیار طولانی، آبزیان دریایی، یکی از چرخه‌های اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهند. نروژ ۳ نوع ماهی دارد که در هیچ جای دنیا یافت نمی‌شود. دیگر منابع مهم درآمد ارزیِ این کشور، صنعت ماهیگیری است و پرورش ماهی ـ که دولت با برنامه‌های توسعه تشویق کرده‌است ـ جای صید نهنگ و ماهی‌های اعماق دریا را می‌گیرد.

تنها قسمت کوچکی از این سرزمین قابل کشت است و در بخش کشاورزی و دامداری ـ که یارانهٔ زیادی به آن داده می‌شود ـ بیشتر به تولید لبنیات و علوفه می‌پردازند.

در چند سال گذشته، رشد تولید کند بوده‌ است و در شرایط کنونی، دولت باید به‌ دنبال شیوه‌ ای رقابتی برای دریافت مالیات و نیز راه‌ هایی برای جذب سرمایه‌گذاری باشد.

هزینهٔ زندگی در این کشور بالاست. هزینه‌ها در نروژ می‌تواند برای کسانی که برای اولین بار به آنجا می‌روند، حیرت‌انگیز باشد. اما دستمزد مناسب نیروی انسانی، این هزینه‌ها تقریباً با سطح درآمد افراد هماهنگی دارد.

زبان نروژی

تقریبا تمامی ساکنین نروژ به زبان انگلیسی نیز صحبت میکنند اما زبان اول آنها نروژی است. یافتن کار مناسب شاید برای مهاجرین در ابتدا کمی سخت باشد زیرا در درجه اول برای این کار نیاز به دانش اولیه از زبان نروژی دارید و دوم اینکه از آنجا که هزینه استخدام نیروی جدید برای شرکت ها بالاست (بیمه و آموزش نیروی کار) آنها ترجیه می دهند کسی را استخدام کنند که در شرکت ماندگار باشد (به ندرت کارمندی اخراج می شود).

البته مهاجرانی که برای تحصیل به نروژ آمده اند میتوانند در کلاس های آموزش زبان نروژی شرکت کنند تا بعد از فارغ التحصیلی به مشکلی برنخورند. به افرادی که برای کار مهاجرت کردند هم توصیه می شود ابتدا با کارهای ساده و کوچک و زندگی در بین مردم سعی کنند ابتدا زبان نروژی را به خوبی یاد بگیرند تا احتمالا موفقیتشان برای یافتن کارهای بهتر بالاتر برود.

نکات کلی

نفت خیر بودن دریاها باعث شده رشته هایی چون مهندسی مکانیک، برق، مهندسی نفت و گاز، معماری و سایر رشته های مرتبط در این منطقه بازار کار خوبی داشته باشند، از این رو به کسانی که قصد اقامت دائم در نروژ دارند، به منظور تسهیل در عمر کاریابی، تحصیل در این رشته ها پیشنهاد می شود.

وضعیت جعرافیایی باعث شده جمعیت این کشور پایین باشد و این موضوع توضیع سرمایه بین شهروندان را راحت تر کرده. شاید از نگاه کشورهای دیگر جای گرانی برای زندگی باشد اما درآمد بالای افراد باعث شده زندگی ساکنین از نظر رفاهی در سطح بسیار بالایی قرار داشت باشد و آن را تبدیل به مقصدی بسیار وسوسه برانگیزی برای مهاجرت کند.

نروژ نزدیک به بیست سال است که عضو پیمان شینگن است. این یعنی رفت و آمد بین این کشور  و بیش از بیست کشور دیگر برای شهروندان آن بسیار آسان است. ویزای کاری و تحصیلی ای که مهاجران برای اقامت در نروژ دریافت میکنند نیز از نوع شینگن است یعنی آنها نیز میتوانند با کمترین مشکل بین کشورهای اروپا رفت و آمد کنند.