درخواست پذیرش برای دانشگاه های خارجی تجربه هیجان انگیزی است. حتی فکر کردن به مسافرت به کشوری دیگر برای زندگی و تحصیل هیجان انگیز است. البته با توجه به کارهایی که شما باید قبل از آن انجام دهید، مانند کاغذبازی ها، می تواند ظاهری ترسناک پیدا کند. در بین مدارکی که برای ثبت نام نیاز دارید، مدرک مهارت کافی در زبان انگلیسی مانند آزمون IELTS از مهم ترین هاست که برای تحصیل در بیشتر کشورهای انگلیسی زبان ضروری است.به همین دلیل آزمون های هماهنگ زبان انگلیسی همانند آزمون آیلتس در طول سال به طور مداوم در مناطق مختلف جهان برگزار می شوند. در این مطلب در مورد انواع آیلتس و نوع مناسب برای شما صبحت خواهیم کرد.
آزمون آیلتس (IELTS-International English Language Testing System) یک آزمون بین المللی زبان می باشد ک مهارت زبانی افرادِ غیر انگلیسی زبان را ارزیابی می کند، می توان گفت این آزمون مورد قبول دانشگاه های تمام دنیا (به جز ترکیه) می باشد و توسط موسسه IDP استرالیا و British Council انگلستان برگزار می شود.
گذراندن این امتحان برای افراد غیر انگلیسی زبان که علاقه به تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان و یا کشورهایی که تحصیل در آنها به زبان رسمی و زبان انگلیسی هست، لازم می باشد و برای کار در کشورهای انگلیسی زبان نیز، داشتن مدرک آیلتس یکی از الزامات می باشد
شرکت کنندگان در چهار مهارت زبان مورد ارزیابی قرار می گیرند: گفتار (Speaking)، شنیدن (Listening) ، خواندن (Reading) و نوشتن (Writing). بعد از ارزیابی، بر اساس سطح توانایی در هر مهارت، به افراد نمره هایی از 0 تا 9 اختصاص می یابد و میانگینی از این چهار نمره امتیاز نهایی فرد را تشکیل می دهد. نمره کسب شده در آزمون آیلتس دو سال اعتبار دارد.
از آنجا که از آیلتس هم برای اهداف تحصیلی و هم مهاجرت استفاده می شود، این آزمون دو نوع متفاوت دارد، آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) و آیلتس جنرال (IELTS General)، در ادامه این دو ماژول آزمون را بررسی می کنیم:
آزمون آیلتس آکادمیک: مخصوص آموزش عالی و دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در کشور های انگلیسی زبان دارند. هدف این آزمون اندازه گیری توانایی شما در درک زبان دانشگاهی است و در نتیجه تسلط بالایی به زبان انگلیسی نیاز دارد. این آزمون مشاغل حرفه ای مانند پزشکی یا پرستاری را نیز شامل می شود.
آزمون آیلتس جنرال: مخصوص افرادی است که قصد گذراندن دوره های غیر دانشگاهی را دارند یا افرادی که به دنبال کار هستند. داوطلبین باید در این آزمون شرکت کنند.
آزمون آیلتس در چهار بخش برگزار می شود و چهار مهارت ارتباطی شما مورد سنجش قرار می گیرد، بخش اسپیکینگ به صورت مجزا قبل یا بعد از آزمون کتبی انجام می شود، و به صورت حضوری می باشد که شما با ممتحن آزمون مصاحبه خواهید داشت، که مدت زمان آن بین 15 تا 20 دقیقه هست. سه بخش دیگر آزمون (لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ) در روز دیگری و به صورت کتبی هست، که مدت زمان این آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه می باشد.
بخش اسپیکینگ آیلتس از سه قسمت تشکیل شده است، بخش اول که شاید آسان ترین بخش آزمون هست، از شما سوالاتی پرسیده می شود که به شما و شرایط زندگی تان می پردازد و بیشتر جنبه ی عمومی دارد.
در بخش دوم آزمون به شما یک Cue Card داده می شود که روی آن برای یک موضوع تعدادی سوال داده شده است، به شما یک دقیقه فرصت داده می شود که برای پاسخگویی به سوالات آماده شوید و باید به مدت دو دقیقه به تمامی سوالات پاسخ دهید، امکان دارد بعد از اتمام زمان دو دقیقه ای شما، ممتحن سوالاتی در رابطه با صحبتتان از شما بپرسد یا وارد بخش سوم آزمون شوید.
سوالات بخش سوم Speaking آیلتس، تخصصی تر هست و می تواند به موضوع Cue Card یا موضوعی دیگر بپردازد، اما سطح دشواری این سوالات با بخش اول متفاوت هست.
در این بخش 4 متن را خواهید شنید و باید به 40 سوال پاسخ دهید، به طور معمول آسان ترین بخش، قسمت اول و دشوارترین آن، بخش چهارم می باشد، بعد از اتمام فایل صوتی به شما 10 دقیقه زمان داده می شود ک پاسخ های خود را به انسرشیت (پاسخنامه) انتقال دهید، در بخش لیسنینگ پاسخ اشتباه نمره ی منفی ندارد اما اسپلینگ صحیح مهم هست و در صورت اشتباه در نوشتن کلمه ای، نمره ای به شما تعلق نمی گیرد.
در بخش Reading آزمون آیلتس، شما باید به سوالات مرتبط با سه متن پاسخ دهید، 40 سوال به شما داده می شود و مدت زمان پاسخگویی به این سوالات 60 دقیقه می باشد و برخلاف بخش شنیداری، شما زمانی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه (Transfer Time) نخواهید داشت.
آخرین بخش و شاید برای بسیاری از داوطلب ها دشوارترین قسمت آزمون آیلتس، بخش رایتینگ هست. این بخش به دو قسمت Task 1 و Task 2 تقسیم می شود، براساس پیشنهاد طراحان آزمون، مدت زمانی که برای تسک 1 لازم هست در نظر بگیرید 20 دقیقه هست و حداقل 150 کلمه باید بنویسید و برای تسک 2 که نوشتن حداقل 250 کلمه الزامی هست و زمانی 40 دقیقه ای درنظر گرفته شده است، بنابراین مدت زمان بخش رایتینگ آزمون آیلتس 60 دقیقه هست.
علاوه بر هدف شما برای آزمون، که براساس آن، ماژول را انتخاب می کنید، دو بخش ریدینگ و رایتینگ آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت از یکدیگر هستند.
در آزمون آکادمیک آیلتس، متن های آزمون جنبه ی تخصصی دارند در حالی که در آزمون جنرال موضوعات عمومی هستند، یکی دیگر از تفاوت ها در این بخش، به نمره دهی آزمون مربوط می شود، که در ادامه جدول نمره دهی ریدینگ در دو ماژول آزمون IELTS را می توانید مشاهده بفرمایید.
تفاوت دوم به بخش رایتینگ و تسک 1 آن برمی گردد، به طور کلی تسک 1 در آزمون آکادمیک جنبه ی تحلیلی دارد (بررسی یک گراف، نمودار، فرآیند انجام یک کار)، در حالی که برای آزمون جنرال از شما می خواهند که یک نامه بنویسد (لحن نامه می تواند رسمی یا غیر رسمی باشد و موضوعات مختلف از دعوت به تولد یا درخواست برای انجام خدماتی را در برمیگیرد).
جنرال
آکادمیک
آزمون ایلتس به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می شود، که در هر دو فرمت آزمون، بخش اسپیکینگ به صورت حضوری هست. زمان اعلام نتایج آزمون آیلتس کاغذی حدود 13 روز هست و آیلتس کامیپوتری 5 تا 7 روز، هر دو فرمت آزمون در ایران برگزار می شود.
دانشگاه ها مختلف بر اساس رشته و دوره مورد نظر نمرات مختلفی را به عنوان حداقل تعیین می کنند. در کل برای دانشجویان کارشناسی ارشد نمره ای بین 6 تا 8 بسیار عالی در نظر گرفته می شود.
شاید آزمون IELTS در نگاه اول ساده به نظر برسد اما دانشجویان بسیاری بعد از ورود به مراکز آزمون یکه می خورند. این موضوع به دلیل نداشتن توانایی کافی در زبان انگلیسی نیست بلکه بیشتر به خاطر عدم آشنایی با خود آزمون و شکل آن است.
مشاوران ما آماده پاسخگویی هستند
جهت درخواست بررسی رزومه به ما ایمیل بدهید.