همانند رزومه (resume)، CV (یا curriculum vitae) اغلب اولین برداشت کارفرما از مدارک حرفه ای و آکادمیک شماست؛ بنابراین مهم است که ساختار آن را به گونه ای تعیین کنید که دستاوردها و تجربیات شما را به بهترین شکل به نمایش بگذارد. برخی مشاغل در دانشگاه یا حوزه پزشکی، ممکن است شما را ملزم کند که به جای رزومه، یک CV ارسال کنید، از CV همچنین می توان برای درخواست های کمک هزینه، بورسیه و مشاغل استفاده کرد. در این مقاله، شما را در نوشتن یک CV قدرتمند راهنمایی می کنیم. یک CV قدرتمند، شما را از سایر متقاضیان متمایز خواهد کرد.
CV مخفف کلمه لاتین 'curriculum vitae' (به معنی 'دوره زندگی') است. CV سندی است که تاریخچه فعلیت های حرفه ای و تحصیلی شما را نشان می دهد. CV معمولاً شامل اطلاعاتی مانند تجربه کاری و دستاوردهای شما، جوایز، بورسیه ها یا کمک هزینه های تحصیلی، دوره های آموزشی، پروژه های تحقیقاتی و انتشارات شما می شود.
یک CV معمولاً دو یا سه صفحه است، اما طولانیتر بودن آن برای متقاضیان شغل های متوسط یا سطح بالاتر، غیر معمول نیست زیرا CV به عنوان یک طرح کلی از دستاوردهای شغلی فرد عمل میکند.
رزومه سندی است که نمای کلی از سوابق حرفه ای و مهارت های مرتبط شما را نشان می دهد. رزومه شامل سوابق کاری، تحصیلات، خلاصه دستاوردهای شغلی و فهرستی از مهارت های شماست. رزومه ها در سه قالب 'زمانی معکوس'، 'کاربردی' و 'ترکیبی' هستند.
همانطور که اشاره شد، هر دو اسنادی هستند که تاریخچه شغلی، تحصیلات، مهارت ها و دستاوردهای شما را خلاصه می کنند. از هر دو می توانید به منظور اپلای کردن برای یک فرصت شغلی استفاده کنید. البته تفاوتهایی نیز وجود دارد و مهم است که بدانید چه زمانی یک CV ترجیح داده میشود و چگونه به درستی آن را بنویسید. در اینجا یک مقایسه کلی بین CV و رزومه انجام شده است:
در حالی که در CV سوابق شما باید متناسب با شغلی باشد که برای آن اپلای می کنید، برای اطمینان از نوشتن یک CV موثر، مراحل مختلفی وجود دارد که می توانید آنها را انجام دهید. برای شروع، بیشتر CV ها شامل بخش های زیر هستند:
هنگام ایجاد CV خود، مراحل زیر را دنبال کنید و به خاطر داشته باشید، CV باید سوابق شما را به طور کامل و دقیق توضیح دهد.
1. اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
این مورد شامل نام کامل، شماره تلفن و آدرس ایمیل شما می شود و درج آدرس شما اختیاری است. اگر آدرس خود را وارد کردید، فقط شهر، ایالت و کد پستی را بنویسید.
2. تاریخچه تحصیلی خود را به ترتیب زمانی معکوس شرح دهید.
این بخش می تواند شامل برنامه های فوق دکترا، تحصیلات تکمیلی، مقطع کارشناسی و دبیرستان باشد. فقط دو تجربه اخیر آموزشی خود را درج کنید. نوشتن تاریخ های شرکت در این مقاطع فقط در صورتی توصیه می شود که در پنج سال گذشته فارغ التحصیل شده باشید.
نکته: کارفرمایان بیشتر علاقه به یادگیری تجربیات تحصیلی و شغلی شما در CV دارند؛ بنابراین بهتر است اطمینان حاصل کنید که تمرکز خواننده روی آن اطلاعات است و آن اطلاعات را در ابتدای CV خود بیاورید.
3. تجربه کاری خود را شرح دهید.
شرکت (یا سازمان)، عنوان شغلی و تاریخ های استخدامی شغل های قبلی خود را با شروع از آخرین شغل، فهرست کنید. وظایف شغلی، تجربیات و دستاوردهای خود را شرح دهید. برای نشان دادن مسئولیت های خود، هر مسئولیت را را با یک فعل action شروع کنید.
همچنین بهتر است در صورت امکان از اعداد -برای سنجش میزان اثرگذاری خود در شرکت- استفاده کنید. این به کارفرمایان نتایجی را که برای سایر سازمان ها به دست آورده اید نشان می دهد. برای این کار موارد زیر را در نظر بگیرید:
4. مهارت ها و صلاحیت های مربوطه ذکر شود.
شرح شغل را دوباره بخوانید تا مهم ترین مهارت هایی را که کارفرمایان به دنبال آن هستند، در این قسمت برجسته کنید. این موارد می تواند شامل مهارت های کاری یا اجتماعی باشد که شما را به بهترین کاندید برای این شغل تبدیل می کند.
5. افتخارات و جوایز دریافتی را فهرست کنید.
از این بخش برای تشریح دستاوردهای خود در زمینه مربوط به درخواست شغلی خود استفاده کنید. با نام جایزه شروع کنید و سپس با سال اعطا، سازمانی که به شما جایزه داده است و جزییاتی در مورد جایزه مانند تعداد دفعات اهدای جایزه، چند نفر آن را دریافت می کنند و غیره ادامه دهید.
6. انتشارات و ارائه های مربوطه را ذکر کنید.
تعداد citation های ارائهها، مقالات، مطالعات، کتابها یا سایر انتشارات مهم و مرتبط را درج کنید. برای انتشارات، نویسندگان، تاریخ انتشار، خلاصه، جلد، صفحه و شماره DOI را درج کنید. برای ارائه ها، عنوان، تاریخ و مکان ارائه را درج کنید.
7. انجمن هایی را که عضو آن بوده اید، فهرست کنید.
این باید شامل نام سازمان، موقعیت جغرافیایی و تاریخ عضویت فعال باشد.
8. CV نوشته شده را مرور کنید.
قبل از ارسال درخواست شغلی خود، CV خود را به طور کامل بررسی کنید تا اگر اشتباه یا ناهماهنگی وجود داشت، آن را برطرف کنید. بهتر است که از یک همکار قابل اعتماد یا مشاور حرفه ای نیز بخواهید که آن را بررسی کند (به خصوص اگر در صنعتی که شما برای آن درخواست می دهید تجربه داشته باشند). بررسی CV شما توسط شخصی دیگر، می تواند به شما در ایجاد یک CV خوب کمک کند.
توجه داشته باشید، برخی از کارفرمایان، بهویژه مؤسسات تحصیلات تکمیلی، ممکن است الگو و نمونه های CV مختص به خود را ارائه دهند تا مطمئن شوند که همه اطلاعات مورد نیاز را در قالبی که ترجیح میدهند، درج کرده-اید. قبل از اینکه CV و درخواست خود را ارسال کنید، در مورد دستورالعمل های رزومه که کارفرما ممکن است بیان کرده باشد، جستجو کنید. به عنوان مثال، برخی از موسسات ممکن است شما را ملزم کنند که فقط درس های مرتبط، سابقه کاری، پایان نامه ها یا رفرنس ها را فهرست کنید.
مشاوران ما آماده پاسخگویی هستند
جهت درخواست بررسی رزومه به ما ایمیل بدهید.