دوره کارآموزی ممکن است برای افرادی که تازه در دنیای حرفه ای شروع به کار کرده اند یا کسانی که به دنبال تغییر شغل هستند، یک تجربه ارزشمند باشد. دوره های کارآموزی ممکن است به شما کمک کند تا تجربه شغلی به دست آورید، رزومه خود را تقویت کنید و درک کنید که کار در یک نقش خاص چگونه است. دوره های کارآموزی راه خوبی برای شروع حرفه شما هستند زیرا معمولاً باعث ارتباط شما با افراد دیگر در زمینه کاریتان می شود و می توانید از این طریق حقوق پایه ای نیز دریافت کنید. در این مقاله به این می پردازیم که کارآموزی چیست، یک کارآموز چه می کند، مزایای شرکت در دوره کارآموزی چیست و نحوه گرفتن کارآموزی به چه صورت است.
کارآموزی یک دوره کاری کوتاه مدت است که عموماً برای دانشجویان و افرادی که به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند، در نظر گرفته می شود تا در یک زمینه خاص، تجربیاتِ ابتدایی کسب کنند. کارآموزان معمولاً در ازای تعداد خاصی واحد تحصیلی یا حقوق اولیه کار می کنند. دانشجویان می توانند از طریق شرکت در یک دوره کارآموزی، در فعالیت های روزانه و محیط یک صنعت، اطلاعات کسب کنند. طول دوره کارآموزی می تواند از چند ماه تا یک سال متغیر باشد. دوره های کارآموزی به ویژه برای دانشجویانی که هنوز مسیر شغلی خود را مشخص نکرده اند، مفید است. شما می توانید با کار موقت در یک بخش، تصمیم بگیرید که آیا آن شغل برای شما مناسب است یا خیر.
در بسیاری از برنامه های کارآموزی، شما موظف به کار بر روی یک پروژه، هدایت یک گروه کوچک و حتی همکاری با مدیران اجرایی خواهید شد. بسیار مهم است که دوره کارآموزی خود را با ذهنیت مناسب شروع کنید. دامنه کار شما به نوع صنعتی که در آن هستید و نقش کارآموزی شما بستگی دارد. به طور کلی، یک کارآموز به عنوان یک نقش پشتیبانی عمل می کند. به این ترتیب، مسئولیت اصلی شما کمک کردن، یادگیری و رشد است. در زیر برخی از وظایف متداول کارآموزان ذکر شده است:
دوره کارآموزی به شما این امکان را می دهد که روی پروژه های مرتبط کار کنید، در مورد شغل انتخابی خود بیشتر بدانید، با سایر کارکنان و مدیران شرکت ارتباطات حرفه ای ایجاد کنید و مهارت های شغلی و اجتماعی خود را توسعه دهید. دوره کارآموزی، یک انتخاب عالی برای دانشجویان و سایر افرادی است که قصد دارند وارد بازار کار شوند. تجربه و ابزارهایی که به دست می آورید، می توانند به شما در ایجاد یک آینده شغلی موفق کمک کنند. دوره کارآموزی مزایای زیادی برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها دارد، از جمله:
روند جستجوی دوره کارآموزی شبیه به جستجوی شغل معمولی است. برای گرفتن دوره کارآموزی، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
1. رزومه و کاورلتر (Cover letter) خود را آماده کنید.
هنگام درخواست برای کارآموزی، اکثر سازمان ها یک کاورلتر و یک رزومه از شما می خواهند. از آنجایی که احتمالاً زمانی که به دنبال کارآموزی هستید، تجربه کاری کمی دارید یا اصلاً تجربه ندارید، کاورلتر شما برای مدیر استخدام، به عنوان یک پی زمینه از توانایی های شما عمل می کند. کاورلتر کارآموزی شما می تواند در بستری باشد که به شما امکان می دهد توضیح دهید که چرا برای این نقش مناسب هستید. همچنین فرصت خوبی برای نشان دادن این مورد است، که چه چیزهایی برای ارائه به سازمان دارید. مثال هایی از اخلاق کاری و توانایی های شغلی خود و همچنین تجربیات مرتبطی که مناسب این فرصت کاری است را می توانید به کاورلتر خود اضافه کنید.
اهداف شغلی خود را در شروع رزومه کارآموزی خود بگنجانید که بلندپروازی های شغلی شما را مشخص کند. همچنین، هر تجربه مرتبطی که می تواند برای مدیر استخدام مفید باشد، اضافه کنید؛ مانند دوره های تکمیل شده، خدمات اجتماعی و نقشهای رهبری در فعالیت های فوق برنامه. توضیحاتِ نوشته شده در آگهی موقعیت کارآموزی را بررسی کنید تا کلمات کلیدی مرتبط با تجربه و صلاحیت های خود را پیدا کنید و آن تجربه ها را در رزومه خود قرار دهید. اگر به کمک برای نوشتن رزومه و کاورلتر نیاز دارید، می توانید از خدمات دانشگاه خود به این منظور استفاده کنید (این خدمات معمولا رایگان هستند).
2. درخواست توصیه نامه
توصیه نامه، بیانیه ای است که توسط یک متخصص واجد شرایط نوشته شده است که توضیح می دهد که چرا یک متقاضی می تواند کاندیدی عالی برای یک موقعیت شغلی باشد. بسیاری از دانشجویان، از اساتید خود توصیه نامه درخواست می¬کنند. بهتر است فردی را انتخاب کنید که با شما و کارتان آشنا باشد. هنگام درخواست توصیه نامه، می توانید شرح کار دوره کارآموزی و همچنین رزومه و کاولتر خود را ارائه دهید.
3. فهرستی از شرکت های مورد نظر ایجاد کنید.
فهرستی از شرکت ها را تهیه کنید که فکر می کنید محصولات، باورها، دانش و سایر ویژگی هایی آن شرکتها، شما را ترغیب می کند و تجربه یادگیری ارزشمندی را در اختیار شما قرار می دهند. وب سایت های آنها را بررسی کنید تا ببینید آیا آنها برای مدت زمانی که شما ترجیح می دهید، دوره های کارآموزی ارائه می دهند یا خیر. یافتن یک دوره کارآموزی با شرکتی که ممکن است بخواهید در آینده در آن کار کنید به شما این امکان را می دهد که ببینید آیا این صنعت را دوست دارید یا خیر و شما را قادر می سازد تا در داخل سازمان ارتباطات موثری ایجاد کنید. برخی از شرکت ها ممکن است بر اساس عملکرد کارآموزی شما، به شما کار تمام وقت پیشنهاد کنند.
4. پیشنهاد کار به عنوان کارآموز
اگر می خواهید برای شرکتی کار کنید که برنامه کارآموزی ندارد، می توانید با بخش منابع انسانی شرکت تماس بگیرید تا ببینید آیا استخدام یک کارآموز در آینده نزدیک می تواند به آنها کمک کند یا خیر. آنها همچنین ممکن است به شما امکانات دیگری غیر از دوره های کارآموزی، مانند مشاغل پاره وقت، کارگاه ها یا سایر فرصت های شغلی را ارائه دهند.
5. برای مصاحبه خود آماده شوید.
اگر شرکتی به شما فرصت مصاحبه داد، شرح شغل را بررسی کنید، پاسخ به سوالات رایج مصاحبه را تمرین کنید و در مورد شرکت به طور کامل مطالعه کنید. درک اصول بنیادین شرکت، بیانیه اهداف و تاریخچه ممکن است به شما کمک کند که اشتیاق خود را برای این موقعیت به فرد مصاحبه کننده منتقل کنید.
طول دوره کارآموزی با توجه به رشته، سازمان و شغل متفاوت است. در بسیاری از موقعیت ها، افراد دوره¬های کارآموزی را انتخاب می کنند که به آنها اجازه می دهد بین ساعات کار دانشکاه و کارآموزی خود تعادل برقرار کنند. در زیر میانگین طول مدت برای انواع مختلف کارآموزی آمده است:
کارآموزان بسته به نقشی که دارند ممکن است حقوق دریافت کنند. دوره های کارآموزی بدون دستمزد زیادی نیز وجود دارد، به ویژه زمانی که کار در ازای تعداد واحد دانشگاهی معینی است. در این مورد، دانشگاه ها ملزم به برقراری تعادلی بین برنامه درسی کارآموز و وظایف استخدامی او هستند. با این حال، بسیاری از شرکت ها به کارآموزان خود دستمزد می دهند. برخی از کسب و کارها، مزایای آموزش دادن به فردی را که ممکن است به یک کارمند دائم در آن شرکت تبدیل شود، درک می کنند. دستمزد کارآموزان بسته به صنعت، بسیار متفاوت است. کارآموزان معمولاً به دلیل ماهیت کوتاه مدت و موقت کارشان، مزایایی مشابه با کارمندان تمام وقت را دریافت نمی کنند.
هیچ الزامی وجود ندارد که یک کارآموز باید دانشجو باشد. دانشجو کسی است که یک موضوع علمی خاص را مطالعه می کند، در حالی که یک کارآموز ممکن است یک دانشجو یا فردی باشد که به تازگی فارغ التحصیل شده است، که برای کسب تجربه حرفه ای در یک صنعت خاص کار می کند. در حالی که اکثر کارآموزان را دانشجویان تشکیل می دهند، افرادی که اخیرا فارغ التحصیل شده اند نیز ممکن است به همان دلایلی که همتایان دانشجوی خود دارند، به دنبال دوره کارآموزی باشند.
مشاوران ما آماده پاسخگویی هستند
جهت درخواست بررسی رزومه به ما ایمیل بدهید.