اپلای و اخذ پذیرش دانشگاه در کانادا، اولین قدم برای مهاجرت تحصیلی به این کشور است، در حال حاضر حدود 9000 دانشجوی بین المللی در کانادا مشغول به تحصیل هستند و با توجه به قوانین جدید کار دانشجویی در کانادا، میتوان انتظار داشت که روند مهاجر پذیری کانادا ادامه یابد، تا بتواند نیروی کار مورد نیاز کشور را تامین نماید، در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی برای پذیرش دانشگاه کانادا و شرایط اپلای را بررسی کنیم، زیرا کانادا یکی از اولین گزینه های دانشجویان ایرانی است، تحصیل در کانادا مزایای زیادی دارد از جمله:
در جدول زیر اطلاعات کلی برای پذیرش دانشگاه از کانادا را آورده ایم:
کسب تمامی اطلاعات برای تحصیل در کانادا
برای اپلای دانشگاه کانادا ممکن است به اصطلاحات و کلماتی بر بخورید که معنی آنها را ندانید، در این بخش می خواهیم نگاهی به عبارات رایج در پروسه اپلای و پذیرش تحصیلی کانادا داشته باشیم، اکثر این اصطلاحات برای مهاجرت تحصیلی به همه کشورها کاربردی هستند.
اپلای (Apply): اولین واژه و اصطلاح رایج، کلمه اپلای است، اپلای کانادا به معنای ارسال درخواست برای گرفتن پذیرش از دانشگاه هست، به تمامی این فرآیند که شامل بخش های مختلفی هست، اپلای می گویند.
اپلیکیشن (Application): فرمی است که دانشجو در بدو ارسال درخواست برای تحصیل در دانشگاهی باید آن را تکمیل نماید، این فرم شامل اطلاعات شخصی دانشجو و علمی وی می شود، این فرم به طور معمول آنلاین است و شما باید در سایت دانشگاه حساب کاربری بسازید یا در پورتال متمرکز حساب کاربری بسازید.
اپلیکیشن فی (Application Fee): هزینه ای غیرقابل برگشت است که باید برای بررسی مدارک و درخواستتان برای تحصیل در دانشگاهی کانادایی پرداخت کنید، برای پرداخت اپلیکیشن فی به مستر کارت-ویزا کارت نیاز دارید. هزینه اپلیکیشن فی برای هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است.
سابمیت (Submit): بعد از تکمیل اپلیکیشن، ارسال مدارک مورد نیاز پذیرش، پرداخت اپلیکیشن فی و اطمینان از صحت اطلاعات، لازم است مدارک را تایید و ارسال نمایید، سابمیت مدارک آخرین مرحله در پروسه اپلای است که مدارک شما برای بررسی به دانشگاه ارسال می شود.
این تیک (Intake): تاریخ هایی که دانشگاه ها پذیرش دانشجو دارند و ترم ها آغاز می شود را intake می گویند، به طور کلی دانشگاه های کانادا دو تا سه ورودی در سال دارند.
ددلاین (Deadline): آخرین مهلت ارسال و سابمیت مدارک جهت بررسی است، اگر بعد از ددلاین درخواست دهید، اطلاعات شما مورد ارزیابی قرار نمی گیرد.
دیفر (Defer): انتقال پذیرش تحصیلی به ترم بعدی را دیفر می نامند، به این معنا که اگر پذیرش تحصیلی شما برای ترم پاییز است و به دلایلی که مورد قبول دانشگاه هست، بخواهید تحصیل خود را برای ترم زمستان شروع کنید، این فرصت به شما داده می شود که ترم تحصیلی را تغییر دهید.
پذیرش کاندیشنال (Conditional): پذیرش کاندیشنال یا مشروط به این معنا است، که پذیرش تحصیلی دانشگاه شما نهایی نشده است که این موضوع به طور معمول به این دلیل است که یکی از مدارک لازم را ارائه نداده اید، بعد از تکمیل مدارک، پذیرش شما unconditional می شود.
دیپازیت فی (Deposit Fee): همان معنای بیعانه را می دهد، دانشگاه مبلغی را مشخص می کند که دانشجو برای تثبیت موقعیت و پذیرش دانشگاه باید آن را پرداخت نماید، بعد از پرداخت دیپازیت پذیرش نهایی دانشجو برای شروع مراحل ویزای تحصیلی کانادا صادر می شود.
شهریه (Tuition Fee): هزینهای است که باید بابت واحدهای درسی پرداخت کنید و معمولا پرداخت آن به صورت ترمی است.
پذیرش از مدارس کانادا برای ایرانی ها و از ایران امکان پذیر است، به طور معمول برای پذیرش در مدارس، شرایط و محدودیتی تعریف نمی شود، اما نمرات دروس تخصصی باید در ارزیابی خوب و قابل قبول باشند، سیستم نمره دهی در کانادا براساس نمره نیست و توصیفی می باشد، داشتن مدرک زبان برای پذیرش از مدارس کانادا لازم نیست اما باتوجه به اینکه تحصیل به زبان انگلیسی است، داشتن دانش زبان انگلیسی مهم است. به طور کلی شرایط پذیرش مدارس کانادا بدین صورت است:
هرچند پذیرش کالج کانادا را به دلیل ریسک بالای ویزا پیشنهاد نمی شود، اما شرایط پذیرش از کالج های کانادا به شرح زیر است:
اگر برای تحصیل در کانادا، و اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور معدل پایینی دارید، نگران نباشید، امکان توجیه این موضوع با دلایل و مدارک تحصیلی شما وجود دارد، برای این مورد حتما از وکیل مهاجرتی و موسسات اعزام دانشجو معتبر در این زمینه کمک بگیرید. معدل خوب یکی از معیارهای پذیرش دانشگاه از کانادا است با داشتن سایر معیارها می توانید این کمبود را پوشش می دهند و شانس پذیرش تان را افزایش می دهید، از این موارد می توان به:
همانطور که گفتیم برای اخذ پذیرش دانشگاه از کانادا، لازم است برای بررسی درخواست اپلیکیشن فی پرداخت نمایید، این هزینه غیرقابل برگشت است حتی اگر درخواست شما ریجکت شود این هزینه به شما مسترد نمی شود. در جدول زیر، هزینه درخواست برای تحصیل در تعدادی از دانشگاههای کانادا (در مقطع کارشناسی) آمده است.
دانشجویان ایرانی که قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا را دارند، برای اپلای و پذیرش باید مراحل زیر را انجام دهند:
1. جمع آوری اطلاعات لازم برای تحصیل در کانادا براساس برنامه تحصیلی، استان، دانشگاه، مدارک لازم
2. مشخص کردن دانشگاه های مورد نظر(حداقل 3 دانشگاه برای اپلای را انتخاب کنید)
3. آماده کردن مدارک لازم برای اپلای براساس اطلاعات دانشگاه ها
4. اپلای و سابمیت
5. منتظر بودن برای اعلام نتایج
6. بعد از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه پرداخت deposit
7. اپلای ویزا
جهت دریافت مشاوره اولیه رایگان برای مهاجرت تحصیلی، فرم ارزیابی را تکمیل نمایید
مشاوران ما آماده پاسخگویی هستند
جهت درخواست بررسی رزومه به ما ایمیل بدهید.